Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μέτρων φωταγωγήθηκε χθες το  βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, σε  γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς, μουσικής, χορού και ευχάριστων ευρημάτων  από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, που έδωσε έναν τόνο αλλαγής διαθέσεων στις χιλιάδες των Θεσσαλονικέων και πολλών επισκεπτών.

Ο δήμαρχος και το επιτελείο του έχουν δώσει φέτος ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη με την καθιέρωση των «Μαγεμένων Γιορτών», που δεν περιορίζονται στην κάτω πλευρά της Αριστοτέλους, αλλά απλώνονται και πάνω από την Εγνατία οδό στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Χθες το βράδυ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κρατώντας μια μπαγκέτα, παρουσία της ερμηνεύτριας ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ως διευθυντής  της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το εντυπωσιακό φυσικό έλατο, ύψους 17 μέτρων, στολίζουν χιλιάδες λαμπιόνια και θα βρίσκεται όλη την εορταστική περίοδο στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης.

Η γιορτή άρχισε με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου οι πολίτες απόλαυσαν άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Η συνέχεια καιη κορύφωση δόθηκε με την συναυλία με την ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Στα “γιορτινά” έχουν στολιστεί και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με τον πεζοδρόμο της Αγίας Σοφίας να “μαγνητίζει” τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, χάρη στον μπλε “ουρανό”.

Σήμερα το δέντρο στην Πλατεία Δικαστηρίων

Σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, φωταγωγείται το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου και θα αποτελέσει πόλο έλξης κατά τη διάρκεια των γιορτών για μικρούς και μεγάλους. Ήδη όλα είναι έτοιμα στην πλατεία, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, και τα δεκάδες χριστουγεννιάτικα σπιτάκια περιμένουν να υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στην φετινή εικόνα της πόλης και ιδιαίτερα στη διαμόρφωση του χώρου της πλατείας Δικαστηρίων ανέφερε:

«Ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς ήταν το ότι έπρεπε να ανακτήσουμε τον χώρο πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, την πλατεία Δικαστηρίων. Είναι ένας χώρος υπέροχος ο οποίος όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν βρώμικος, με κακό φωτισμό και δυστυχώς επικίνδυνος. Γι’ αυτό ακριβώς επιλέξαμε να βάλουμε καλές χρήσεις.

Σε εκείνη την περιοχή πρέπει να ήταν και οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης. Από εκεί λοιπόν προέκυψε το όνομα Μαγεμένες Γιορτές. Θέλαμε να κάνουμε μια σύνδεση με εκείνο τον χώρο για να έχουμε άρωμα από την συγκεκριμένη περιοχή και επειδή θέλαμε να της δώσουμε ιδιαίτερη σημασία»,