Για 39η φορά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης με αρκετά μεγάλη συμμετοχή εκδοτών και προβολή σπουδαίων εκδόσεων, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά όχι μόνο στην εποχή του κορωνοϊού, αλλά και μετά από αυτήν.

Για την οργάνωση του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης  δίνεται σήμερα, Τετάρτη ώρα 13.00, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στην «αίθουσα του νερού» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές ο πρόεδρος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται όχι μόνο για τον θεσμό, αλλά και γενικότερα για να έχει μια καλύτερη θέση το βιβλίο στη ζωή των Ελλήνων.

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουνίου έως στις 12 Ιουλίου2020 στην παραλία του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή) και συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Φέτος είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη Τελεί δε υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.