Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ. Κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Μελισσουργό, πάνω από την Βόλβη ενώ σβήστηκε μια άλλη φωτιά κοντά στα Βασιλικά.

Ελέγχεται η φωτιά και στο Χέρσο Κιλκίς

Επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 6.30 χθες το απόγευμα η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Χέρσο Κιλκίς. Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις (34 πυροσβέστες με 16 οχήματα), για την αποτροπή αναζωπυρώσεων, ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη.
Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, τα λεωφορεία του δήμου βρισκόταν στο σημείο, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί ο οικισμός.
Η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους των σπιτιών κοντά στο ρέμα τα οποία και πλησίασε η φωτιά. Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.