Με απρεπή φραστική επίθεση σε Θεσσαλονικιά δημοσιογράφο προσπάθησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης να επιβάλει τις απόψεις του για το μεταναστευτικό με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο  στην Πύλο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του ναυαγίου, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το «φριχτό επίσημο αφήγημα», όπως είπε ο ίδιος, που αναπαράγουν πολλά κανάλια περί ανάγκης ύπαρξης του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Βαρουφάκης είπε σε έντονους τόνους στη δημοσιογράφο του Status FM Βιργινία Δημαρέση:

«Κυρία μου, ψεύδεστε. Χρησιμοποιείτε αυτή τη ραδιοσυχνότητα που σας παράσχει ο ελληνικός λαός να λέτε ψέματα. Είστε ξεκάθαρα διακινητής ενός μεγάλου ψέματος».

«Εάν εσείς αυτή τη στιγμή, ο μη γένοιτο, κάτι συμβεί και είστε στην Κίνα και νιώθετε ανασφάλεια και περάσετε στην Ινδία χωρίς διαβατήριο, χωρίς βίζα, περνάτε παράνομα; Δεν περνάτε παράνομα», είπε στη συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Δημοσιογράφος: «Εκείνοι οι χιλιάδες, όλως τυχαίως».
Βαρουφάκης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατάπτυστη, ακολουθεί πολιτική μισανθρωπική. Ο κύριος Μπορέλ και όλοι εσείς -και βάζω και εσάς μέσα- δεν έχετε το δικαίωμα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς».
Δημοσιογράφος: «Τι λέτε κύριε Βαρουφάκη, αυτό που λέτε με προσβάλλει προσωπικά, έχω το δικαίωμα να θρηνώ».
Βαρουφάκης: «Κι εγώ έχω το δικαίωμα να κρίνω».
Δημοσιογράφος: «Κύριε Βαρουφάκη, βγήκατε σε αυτή τη συχνότητα, σας δόθηκε το βήμα για να καταγγέλλετε τα μέσα ενημέρωσης, έχετε θέμα προσωπικό τότε».
Βαρουφάκης: «Είστε ηθικός αυτουργός, εξυπηρετείτε ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται».
Δημοσιογράφος: «Κύριε Βαρουφάκη, απορώ γιατί παίρνανε τηλέφωνο οι συνεργάτες σας και θέλατε να βγείτε στο μέσο αυτό».
Βαρουφάκης: «Είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού, αλλά δυστυχώς εξυπηρετείτε ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο ψεύδεται ασυστόλως. Τολμήσατε να πείτε ότι κάποιος που περνάει τα σύνορα για να ζητήσει άσυλο είναι παράνομος;».
Δημοσιογράφος: «Είναι ντροπή κύριε Βαρουφάκη αυτό που μου κάνετε τώρα».
Βαρουφάκης: «Η ντροπή είναι όλη δική σας και των εργοδοτών σας που σας έχουν εκεί για να σπέρνετε ψέματα.  Δεν θα σας επιτρέψω να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες για να ψεύδεστε και να διαχέεται αυτό το δηλητήριο το οποίο εξυπηρετεί μόνο τους διακινητές, τον τραμπισμό. Είστε ένα φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία τω νεκρών στην Πύλο. Καλή σας μέρα κυρία μου».
Δημοσιογράφος: «Να είστε καλά κύριε Βαρουφάκη και καλή επιτυχία στις εκλογές».

Βαρουφάκης και κατά της Σακελλαροπούλου

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο.

«Στον Έβρο πηγαίνει η κ. Σακελλαροπούλου. Δεν ντρέπεται λίγο να φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό; Και την ίδια ώρα κηρύσσουν οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, εθνικό πένθος, όταν γίνεται, το προφανές που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες.

Η κ. Σακελλαροπούλου έχει κάθε δικαίωμα, και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει, και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτή τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτή τη στιγμή, με εθνικό πένθος».