Μια διαφορετική και “σφιχτή” Τσικνοπέμπτη βιώνουμε φέτος με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις να έχουν γίνει πολύ αυστηροί και με τις διαθέσεις να μην επιτρέπουν τον γιορτασμό άλλων εποχών.

Οι εικόνες έξω από τα μαγαζιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις ψησταριές και τα φαγοπότια στα πεζοδρόμια δεν θα επαναληφθούν φέτος. Το πολύ – πολύ μερικοί να ψήσουν καμία μπριζόλα στα μπαλκόνια, έτσι για το καλό του εθίμου, αφού οι Αρχές επιμένουν να ζητούν από τον κόσμο να μένει στα σπίτια.

Έτσι μιλάμε για εορτασμό σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, προκειμένου σε μία τόσο δύσκολη φάση της πανδημίας τους κορωνοϊού στη χώρα μας να μην έχουμε περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η εστίαση παραμένει κλειστή στις περιοχές με βαθύ κόκκινο, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αττική, ενώ τα περιοριστικά μέτρα του lockdown είναι αυστηρά, σχεδόν στα 2/3 της χώρας.

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, και με τους νέους περιορισμούς στους λόγους μετακίνησης μέσω sms στο 13033, δεν δίνονται στους πολίτες και πολλές επιλογές, παρά μόνο αυτή της συνάντησης σε στενό οικογενειακό κύκλο και εντός Δήμου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δεν άφησε περιθώρια για κάτι διαφορετικό, καθώς κάποιοι ήλπιζαν σε αλλαγή μέτρων αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη γιορτή, όπως είχε γίνει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση, κάποια αλλαγή. Οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όριά τους, τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση και όλα αυτά σε αυστηρό μάλιστα lockdown, κάτι που έκανε τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώσει χθες πιο σκληρά μέτρα.