Αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα είναι οι δύο άνδρες μετά την ποινική δίωξη, που άσκησε η εισαγγελέας εναντίον τους για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες (8/1) το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι κατηγορίες επισύρουν μέχρι και ισόβια δεσμά, αλλά όποια ποινή και αν επιβληθεί δεν μπορεί να αποτελέσει παρηγοριά για τα συγγενικά πρόσωπα της 41χρονης Γεωργίας, η δολοφονία της οποίας έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Αύριο θα απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί της Τρίτης (9/1) στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο η προφυλάκισή τους θεωρείται βεβαία, με βάση τις κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν σε συνάρτηση με τον τρόπο, που έδρασαν.

Το κίνητρο της δολοφονίας σύμφωνα με τις αρχές, ήταν οικονομικό. Δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποσό για το οποίο συνέβη η γυναικοκτονία, ούτε τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Να ληστέψουν τη Γεωργία; Να κλέψουν τα κλειδιά της για να ληστέψουν το πατρικό της;

Οι Αρχές πάντως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα σχεδιασμένο έγκλημα, μια σχεδιασμένη παγίδα που είχαν στήσει από κοινού ο σύντροφος με τον φίλο του στη Γεωργία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες έχοντας στη διάθεσή τους την ομολογία του φίλου αλλά και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δύο κατηγορουμένων ως δολοφόνων.

Σκηνοθεσία για δήθεν ληστεία στο σπίτι της μητέρας της

Ο σύντροφος της Γεωργίας δεν ομολογεί την πράξη του και επιμένει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στον ανακριτή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ο ένας να τα ρίχνει στον άλλον. Πάντως και οι δύο εμφανίζονται σκληροί και από τον τρόπο, που έδρασαν χαρακτηρίζονται αδίστακτοι.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο σύντροφος ισχυρίζεται ότι απλώς ήθελε να σκηνοθετήσει μια ληστεία για να πάρει τα λεφτά του πίσω από τη Γεωργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι είχαν αποφασίσει με τον φίλο του να ληστέψουν το πατρικό σπίτι της Γεωργίας. Έτσι, όταν εκείνη θα πήγαινε στο σπίτι του συντρόφου της, θα την ακινητοποιούσαν και θα της έπαιρναν τα κλειδιά του πατρικού της, όπου ήξεραν ότι η μητέρα του θύματος έχει 5.000 ευρώ. Κάτι πήγε εκτός σχεδίου και τη σκότωσαν, κατά τα όσα φέρεται να υποστηρίζει στη δική του εκδοχή ο σύντροφός της.

Ο φίλος του συντρόφου υποστηρίζει πως ήταν απολύτως οργανωμένο ό,τι συνέβη, πως είχαν αποφασίσει να σκηνοθετήσουν ληστεία γιατί του χρωστούσε λεφτά ο σύντροφος της Γεωργίας, και με αυτόν τον τρόπο θα έπαιρνε τα λεφτά και δεν θα καταλάβαινε εκείνη πως ο σύντροφός της χρωστούσε λεφτά. Περιγράφοντας το έγκλημα, λέει ότι εκείνος τραυμάτισε τη Γεωργία, καθώς την πέτυχε στον λαιμό, και στη συνέχεια ο σύντροφός της την κατακρεούργησε και την αποτελείωσε πάνω στο κρεβάτι.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αμφότεροι οι ισχυρισμοί δεν στέκουν και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο των δραστών ήταν τα λεφτά, αλλά δεν το ομολογούν για να αποφύγουν την κατηγορία της ληστείας μετά φόνου.

Πώς έστησαν την παγίδα στη Γεωργία

Οι αστυνομικές αρχές, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία από την προανάκριση, εκτιμούν ότι περίπου στις 10 το βράδυ ο σύντροφος πήρε τη Γεωργία από τη δουλειά της και τη συνόδευσε ως το σπίτι του. Εκεί, μόλις μπήκαν μέσα, όπως είχαν προσχεδιάσει νωρίτερα, ο φίλος του φέρεται να επιτέθηκε στη Γεωργία. Ο σύντροφός της φέρεται να της φόρεσε χειροπέδες και να της έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στην κρεβατοκάμαρα και τη δολοφόνησαν με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, σφάζοντάς την στον λαιμό.

Στη συνέχεια έβαλαν το πτώμα της σε μπαούλο και το πέταξαν σε ερημική περιοχή, ενώ ακολούθως έπλυναν το σπίτι και πέταξαν σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη πειστήρια του εγκλήματος.

Πέταξαν ακόμη και το στρώμα πάνω στο οποίο δολοφόνησαν τη Γεωργία Μουράτη και το αντικατέστησαν με νέο. Το στρώμα ωστόσο εντοπίστηκε, πάνω στο οποίο βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Το επόμενο πρωινό ο σύντροφος της Γεωργίας έστειλε τα δύο μηνύματα από το κινητό της -το ένα προς τον δικό του αριθμό και το άλλο προς τη μητέρα της- και αργά το βράδυ δηλώθηκε η εξαφάνισή της.