Την σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της προς ανάπλαση έκτασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την σημερινή της συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.

Αφού παρακολούθησε την παρουσίαση από τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα του σχεδίου ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στην οικονομική διάσταση ενός τέτοιου έργου για την πόλη, τη Μακεδονία και την Ελλάδα συνολικά. Τόνισε δε πως η λύση είναι στη συνέργεια και στο ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν αναλάβει το έργο της ανάπλασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η ΔΕΘ είναι το πιο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης και για να μην χαθεί αυτό, το εκθεσιακό κέντρο έπρεπε να αλλάξει. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα θεώρησε υποχρέωσή της να λάβει η Θεσσαλονίκη το μερίδιό της από την ανάπλαση. Στο πλαίσιο αυτό το 50% της έκτασης της ΔΕΘ θα δοθεί για χρήση στην πόλη.

Στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της ανάπλασης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως αυτό, το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος θα είναι η περίοδος των μελετών, ενώ το 2023 ξεκινά η διαδικασία της κατασκευής, με στόχο το 2026 το νέο εκθεσιακό κέντρο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.