Συχνά είναι τα τροχαία στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου και 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των ταχυτήτων, που αναπτύσσουν, ειδικά τα βράδια οι οδηγοί αυτοκινήτων, παραβιάζοντας πολλές φορές τους κόκκινους σηματοδότες, όπως συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν έχασε την ζωή του ο 47χρονος διανομέας φαγητού.

Η Γ. Παπανδρέου (Ανθέων) είναι ένας δρόμος χωρίς αστυνόμευση, μέρα και νύχτα, όπου σημειώνονται σωρηδόν παραβάσεις και μποτιλιαρίσματα, ιδίως τα μεσημέρια, διότι τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές προκαλούν φρακάρισμα με δυσκολία κίνησης και των λεωφορείων.

Στην προκειμένη περίπτωση σκοτώθηκε ένας 47χρονος πατέρας δύο παιδιών, τον οποίο παρέσυρε επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε αλλοδαπός οδηγός 21 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το αυτοκίνητο είχε παραβιάσει τα κόκκινα φανάρια και χτύπησε με σφοδρότητα την μηχανή του 47χρονου διανομέα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη μεταφορά του από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο στις 23:50, στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου με 25ης Μαρτίου, όπου προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου ενώ αρχικά είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, επέστρεψε και συνελήφθη, ενώ κατά τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μητέρα 47χρονου: Έτρεχε σαν παλαβός

«Ο γιος μου δούλευε χθες βράδυ. Βρέθηκε στο δρόμο του ένας νεαρός, ο οποίος έτρεχε σαν τον παλαβό, πέρασε τρία κόκκινα φανάρια και στο τρίτο παρέσυρε τον γιο μου. Η μηχανή του έγινε ένα μάτσο σίδερα. Τίποτα δεν έμεινε. Τόσο έντονη, τόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση» δήλωσε η μητέρα του θύματος.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να φύγει, όμως ευτυχώς τον έπιασαν. Δυστυχώς πολλά τέτοια συμβαίνουν, συνέβη και στο παιδί μου. Κάποιοι που ήταν εκεί στο σημείο φώναξαν αστυνομία, ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο και μετά μάθαμε και εμείς το κακό που έγινε.

Έκανε δύσκολη δουλειά το παιδί μου. Του άρεσε όμως πολύ. Εγώ του έλεγα όχι, μην είσαι όλη την ώρα στους δρόμους αλλά αυτό ήθελε. Τι να πω… Είναι δύσκολο για όλους μας. Το παιδί μου ήταν παντρεμένο και αφήνει πίσω του και δυο παιδιά, ένα 19χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι. Δεν θα τον αφήσουμε έτσι αυτόν που το έκανε», ανέφερε τέλος η μητέρα του διανομέα.