Αρχική Θεσσαλονίκη Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης – Αναμένεται...

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης – Αναμένεται μεγάλη συρροή πιστών

Επίσημη πανηγυρική δοξολογία στον ναό της Αγίας Σοφίας, όπου θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.-

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας.

Αναμένεται συρροή πιστών μέσα και έξω από τον ναό, κάτι, που οδήγησε την Διεύθυνση Τροχαίας σε εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Λόγω αναμονής πλήθους πιστών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπουν τα λεωφορεία με κατεύθυνση προς τον ιερό ναό να ακολουθήσουν δρομολόγιο μέσω των οδών Εγνατίας – Εθνικής Αμύνης – Τσιμισκή. Ενώ η αποβίβαση των πιστών θα πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Επιπλέον, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και κυκλοφοριακής συμφόρησης, τα λεωφορεία μετά την αποβίβαση των πιστών, θα κινηθούν μέσω των οδών Σαλαμίνος – Ναυάρχου Κουντρουριώτου και ακολούθως θα σταθμεύσουν μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο νέος μητροπολίτης

Ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο με 77 ψήφους νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. ‘Ηταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ο κατά κόσμον Θεοχάρης Θεοχάρης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1977 στη Χαλκίδα. Μετά την εκλογή του, δέχτηκε τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

“Η Eκκλησία της Ελλάδας, με εμπιστοσύνη κοίταξε το πρόσωπό του και τον εξέλεξε γιατί ήταν ότι καλύτερο είχαμε. Είναι ένας νέος κρίκος, στην αλυσίδα των επισκόπων. Είναι τιμή και ευλογία ένας τέτοιος άνθρωπος με διοικητική εμπειρία να υπηρετήσει το λαό του”, δήλωσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυροπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος αυτήν την περίοδο εκτελεί χρέη αναπλήρωσης του αποχωρήσαντος Άνθιμου αν και τοποτηρητής της μητρόπoλης Θεσσαλονίκης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

“Ο Αρχιεπίσκοπος μου ανέθεσε καθήκοντα για να βoηθήσω για τη λειτουργική ζωή και τάξη έως την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη”, εξηγεί ο ίδιος.

Εγκώμια από τους Θεσσαλονικείς

Στο άκουσμα της εκλογής του νέου μητροπολίτη, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης εγκωμίασαν την κατάρτιση, την πολύπλευρη δραστηριότητά του, καθώς και το γεγονός ότι ο κ. Φιλόθεος, όντας 46 ετών έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους νέους, ενώ έχει μπροστά του μια μακρά διακονία ποιμαντορίας και στήριξης του ποιμνίου του.

Ο κ. Φιλόθεος διαδέχεται τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος παραιτήθηκε ύστερα από μια μακρά διακονία στις μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως και Θεσσαλονίκης. Η ενθρόνιση του κυρίου Φιλόθεου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.