Επανέλαβε το γνωστό: “θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών”. Σε διεργασίες οι δημοτικοί σύμβουλοι, που συγκρότησαν αντιπολιτευτικό μέτωπο.-

“Κλείδωσε” επίσημα η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τη διεκδίκηση μιας τρίτης δημαρχίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο, με θέμα “Επίσπευση Εκλογών”.
Ο κ. Μπουτάρης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημέρωσε τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους Νομικών Προσώπων του δήμου για την πρόθεσή του να κατέβει εκ νέου υποψήφιος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τη δήλωση πως “θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών”.
Η αλλαγή της ημερομηνίας για τις δημοτικές εκλογές και το γεγονός ότι απομένουν δέκα μήνες μέχρι τις κάλπες, καθώς θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 και όχι τον Οκτώβριο, οδήγησε τον κ. Μπουτάρη στην απόφαση να γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις του και να ζητήσει από τα στελέχη της διοίκησης του να εντείνουν το έργο τους και τις προσπάθειες τους για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προκειμένου να κερδίσουν για τρίτη φορά την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων.
Ο κ. Μπουτάρης, σχεδίαζε να ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του για τον δήμο Θεσσαλονίκης μετά το καλοκαίρι, ωστόσο, η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών επέσπευσε τη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται, πως στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης έχουν ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Το “μέτωπο” των έξι

Σε διεργασίες βρίσκονται έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, από διαφορετικές παρατάξεις,, που συγκρότησαν πρόσφατα αντιπολιτευτικό «μέτωπο» κατά της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη σε μια προσπάθεια – όπως αναφέρουν – να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης «Πρωτοβουλία» Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης, η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου και ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Γιώργος Αβαρλής, αναφέρθηκαν σε «αποτυχίες» της διοίκησης Μπουτάρη, σχετικά με την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, καθώς και στην απουσία έργων στην πόλη.

Άσκησαν έντονη κριτική στον κ. Μπουτάρη, κάνοντας λόγο για «κακό και αποτυχημένο δήμαρχο» και «ανυπαρξία έργου» στη δεύτερη θητεία, λέγοντας πως «περιφρονεί τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων» στις συνεδριάσεις και πως η συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης γίνεται «στη βάση της ατάκας».

Υποστήριξαν πως η ομάδα των «έξι» δημιουργήθηκε γιατί παρουσιάστηκε «έλλειψη αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο» και κάλεσαν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να συμπαραταχθούν σε αυτό το μέτωπο προσθέτοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «κατάρρευση της διοίκησης Μπουτάρη».

Σε ερωτήσεις για το εάν η ομάδα αυτή θα μετεξελιχτεί σε δημοτική παράταξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, υποστήριξαν πως «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε διαλογισμός», χωρίς όμως να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Τόνισαν, ωστόσο, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στόχος τους είναι η συνεργασία για την ανάδειξη προβλημάτων προκειμένου να «γίνουν τα πράγματα καλύτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».