Δεν έχει πλέον όρια η δράση των αναρχικών και άλλων αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη, αφού έχουν φτάσει σε σημείο να προκαλούν φθορές και άλλες πράξεις βανδαλισμού ακόμη και σε ιερά μνημεία της πόλης.

Τελευταίο κρούσμα η νυχτερινή επιδρομή στο χώρο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου οι “γνωστοί – άγνωστοι” έριξαν μπογιές μαγαρίζοντας αγάλματα ιεραρχών και πετώντας τρικάκια με αναρχικό περιεχόμενο.

Επρόκειτο για μικρή ομάδα ατόμων που έφτασε στις 3.30 τα ξημερώματα στο προαύλιο της Μητρόπολης, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, συνελήφθησαν δύο νεαροί (24 και 22 ετών) και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι πρόκειται -πιθανότατα- για μέλη αναρχικής συλλογικότητας, που σήμερα προσάγονται στον εισαγγελέα.

Από νομικούς κύκλους σημειώνεται ότι αν τηρηθεί η μέχρι τώρα γνωστή διαδικασία, οι νεαροί θα παραπεμφθούν σε δίκη, αλλά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα αφεθούν ελεύθεροι.