Πολλά φίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται από τις κλήσεις, που λαμβάνουν η πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες της αστυνομίας. 

Άλλη μία οχιά εντοπίστηκε χθες, καθώς είχε τρυπώσει σε σπίτι στο Πανόραμα, ενώ πληθαίνουν τα περιστατικά με φίδια και στον αστικό ιστό.

Η οχιά βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ενώ οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία ειδοποίησε την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων. Μάλιστα μόνο χθες η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για φίδια στη Θεσσαλονίκη.

Στο MEGA μίλησε η εθελόντρια της ομάδας Διάσωσης και υπεράσπισης Ζώων, Ελευθερία Βεκίλογλου, «Η οχιά είναι ένα φίδι επικίνδυνο, γι’ αυτό λέμε τόσες μέρες ότι εάν πηγαίνεις κατάλληλα εξοπλισμένος με τα γάντια σου τα διπλά, την λαβίδα σου και την εμπειρία που έχεις ως εθελοντής μπορείς να την αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο έτσι».

«Ιδιότητα, με την έννοια να έχω σπουδάσει (σ.σ. την ερπετολογία) όχι, είμαι εθελόντρια σχετικά με τα ζώα και την άγρια ζωή τα τελευταία 20 χρόνια οπότε έχω μία σχετική εμπειρία στους απεγκλωβισμούς και στις διασώσεις. Όλο αυτό το αποκτάμε συνήθως οι εθελοντές από την εμπειρία και την ενασχόληση. Κάποιος πρέπει να ασχολείται χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το φίδι ήταν κολλημένο σε ένα δύσκολο σημείο στον τοίχο και ήταν στριμωγμένο κάπως», συμπλήρωσε.