Αγρότες με τρακτέρ από την Επανομή, την Θέρμη, τον Λαγκαδά, την Χαλκηδόνα και άαλλα σημεία βρίσκονται σε κινητοποίηση κατευθυνόμενοι σήμερα προς συγκοινωνιακούς κόμβους του αεροδρομίου “Μακεδονία” και των εθνικών δρόμων.

Αγρότες από την Επανομή έφτασαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του αεροδρομίου επί της οδού Γεωργικής Σχολής, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της περιοχής προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην αύξηση του κόστους παραγωγής των αγαθών τους.

Ο συνδικαλιστής αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχει ανέβει το κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα τα έξοδα, λιγότερα τα έσοδα. Η νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ζητάμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, για να μπορούμε να ζήσουμε από την παραγωγή μας».

Αγρότες από τον Λαγκαδά θα φτάσουν στην Εγνατία οδό, ενώ σε άλλες πόλεις συγκεντρώνονται σε πλατείες.

Επίσης αγρότες από τις Σέρρες κατευθύνονται με τρακτέρ στον τελωνειακό σταθμό Προμαχώνα, με το ενδεχόμενο να τον κλείσουν σποραδικά και συμβολικά.

Οι κινητοποιήσεις  στην Καρδίτσα

Παράλληλα από το απόγευμα της Τετάρτης είναι σε κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα στην είσοδο και την έξοδο βρίσκονται παρατεταγμένα τρακτέρ.

Επιπλέον κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ειδικότερα, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις οι αγρότες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στα μπλόκα στην Καρδίτσα, ενώ θα επιχειρήσουν και πάλι να κλείσουν την Εθνική οδό. Ήδη, από χθές διαμήνυαν πως από σήμερα θα υπάρξουν πιο δυνατά και ενεργά μπλόκα.

Μάλιστα όπως αναφέρει το karditsalive.net έστησαν και κιόσκι για να προφυλάσσονται από το κρύο ενώ τη νύχτα ανάβουν και φωτιές.