4Ο Forum Υγείας 2018 Βελλίδειο 24 &25 Νοεμβρίου (με ελεύθερη είσοδο)

 

 ……………………………………………………………

Αναγκαιότητα η Πρόληψη

Σε έλλειψη ενημέρωσης και αδιαφορία

οφείλονται οι μισοί θάνατοι παγκοσμίως

 

Από την συνέντευξη τύπου των οργανωτών του 4ου FORUM Υγείας στη Θεσσαλονίκη

 

Tο 4ο Forum Υγείας 2018, το μεγαλύτερο γεγονός Υγείας, Διατροφής και Ομορφιάς στη Βόρεια Ελλάδα,  υποδέχεται  η Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.   Είναι η πρώτη φορά που ο καθιερωμένος στην Αθήνα θεσμός, ο οποίος κάθε χρόνο αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου, «ανοίγει τα φτερά» του για να επικοινωνήσει το μήνυμά του και στη Μακεδονία.

Με το σύνθημα «Ανοίγουμε την Υγεία στην Κοινωνία» οι διοργανωτές και συντελεστές του Forum μίλησαν στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, για τη διοργάνωση και τη θεματολογία του Συνεδρίου, αλλά και την ευκαιρία που έχουν όλοι όσοι το επισκεφτούν, να ενημερωθούν από κορυφαίους ιατρούς, να επικοινωνήσουν με διακεκριμένους επιστήμονες και να αναπτύξουν μια διαδραστική σχέση μαζί τους.

Ο πρόεδρος του Φόρουμ Ζαχαρίας Καπλανίδης

 

51% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε έλλειψη πρόληψης

Στη σπουδαιότητα της πρόληψης αλλά και στις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχαν στην κοινωνία και στην οικονομία, απλοί κανόνες πρόληψης που θα εφαρμόζαμε στην καθημερινότητά μας αναφέρθηκε μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Forum, οικονομολόγος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΖΙΤΑ, Ζαχαρίας Καπλανίδης.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, 51,5% των θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

Σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους ετησίως, «είναι προφανές ότι περίπου οι μισοί θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση» επισήμανε ο κ. Καπλανίδης . Τόνισε ταυτόχρονα ότι χιλιάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν βαριά  «με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία Δημοσίου και Νοικοκυριών».

«To Forum για την Υγεία, έρχεται με όχημα την έγκριτη ενημέρωση από τους Ειδικούς Επιστήμονες, να καταδείξει και συγχρόνως να αφυπνίσει τον Έλληνα πολίτη στην αναγκαιότητα της Πρόληψης σε θέματα Υγείας» κατέληξε.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Γεώργιος Παυλίδης στη συνέντευξη τύπου

 

Γ. Παυλίδης: Σωστή Διατροφή, Εμφάνιση και καλή Υγεία, προϋποθέσεις Ευτυχίας

Στη σημαντική συνδρομή του Forum στο ευρύ κοινό της Μακεδονίας, εστίασε κατά την ομιλία του ο  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης*. Ο κ. Παυλίδης επισήμανε πως ο αρμονικός συνδυασμός της σωστής Διατροφής, της Εμφάνισης και της καλής Υγείας, αποτελούν τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την Ευτυχία, που είναι ο σκοπός της ζωής μας. «Ακριβώς αυτή τη γνώση με κατανοητό τρόπο,  γι’ αυτά τα σημαντικά αγαθά προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στο ευρύ κοινό της Μακεδονίας μας το 4o FORUM ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, μέσω κορυφαίων καθηγητών πανεπιστημίου της ιατρικής και καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι Αφιλοκερδώς συμμετέχουν ως ομιλητές» Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παυλίδης στη διάλεξη του διεθνώς καταξιωμένου φίλου του, Καθ. Ιατρικής του Harvard κ. Stefanos Kales, ο οποίος ηγείται διεθνώς των ερευνών για την αξία της Μεσογειακής διατροφής και ιδιαιτέρως της Ελληνικής. Αναφορικά με τις εισηγήσεις του στο Forum σχετικά με το θέμα « ΔΥΣΛΕΞΙΑ, ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ  ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ –  ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ (ΔΕΠΥ) ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ» ο κ. Παυλίδης εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση-διάγνωση όχι μόνο για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά, τον αυτοέλεγχο, την κοινωνικότητα και τη σχολική επίδοση αλλά κυρίως για να αποφύγουμε δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα όπως τη χαμηλή αυτοπεποίθηση ή τις δυσκολίες στις σχέσεις, επισημαίνοντας ότι αντικειμενικά, βιολογικά τεστ μπορούν να επιτύχουν “ακόμη και πρόγνωση από την Προσχολική ηλικία όπως το μοναδικό διεθνώς βιολογικό τεστ του έλληνα εφευρέτη-καθηγητή Παυλίδη (γνωστό ως ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ)”.  Παράλληλα τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των διαλέξεών του θα παρέχονται   ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και ανιχνεύσεις πιθανών δυσκολιών στους συμμετέχοντες ενώ δεν χρειάζεται κανενός είδους προεγγραφή.

 

Μάγδα Τσολάκη: Διατηρήστε τον εγκέφαλό σας

«Το συνέδριο αυτό είναι ανοικτό στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όσοι θέλουν να μάθουν για όποιο αντικείμενο του συνεδρίου θέλουν, μπορούν να έρθουν και να πάρουν απαντήσεις από επιστήμονες που ασχολήθηκαν ερευνητικά με τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν», σημείωσε από την πλευρά της, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Forum,  καθ. Νευρολογίας Μαγδαληνή Τσολάκη* Όσον αφορά στην ομιλία της στο Forum σχετικά με την Άνοια και τις άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους η κ. Τσολάκη έκανε λόγο για τις ελπίδες που υπάρχουν σχετικά με το νέο εμβόλιο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και το οποίο αναμένεται να σταματά τη διαδικασία της νευροεκφύλισης αλλά και για τα νέα φάρμακα που θα επιτυγχάνουν την αργή εξέλιξη της Νόσου Αλτσχάιμερ. Ιδιαίτερα εστίασε στο moto «Διατηρήστε τον εγκέφαλό σας»  ειδικού τεύχους της Αμερικανικής Εταιρείας Αλτχάιμερ με τίτλο “Thinking young”, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μια σειρά προτροπές για να κρατήσουμε τον εγκέφαλό μας δραστήριο όπως η φυσική άσκηση, η σωστή διατροφή, η κοινωνικότητα, η μάθηση κ.α.

 

Θ. Εξαδάκτυλος: Με 3 σαφείς αναπτυξιακές στοχεύσεις το 4ο Forum

 Στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Forum που για πρώτη φορά έρχεται στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο εισηγητής στο Forum πλαστικός χειρουργός, Θανάσης Εξαδάκτυλος.  Συγκεκριμένα εστίασε στην ημερίδα του Ιατρικού Τουρισμού επισημαίνοντας ότι ως χώρα πρέπει να επιδιώξουμε την ανάπτυξή του λόγω τω συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας αλλά και ως Θεσσαλονίκη, για τους ίδιους λόγους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουμε τη δυναμική εφόσον υπάρξει συνεπής και αποτελεσματικός σχεδιασμός «η Ελλάδα σύντομα να καταστεί προορισμός για ανθρώπους που αναζητούν υπηρεσίες υγείας εκτός της πατρίδας τους κυρίως λόγω ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών»

 

Δύο Ημέρες, δύο Αίθουσες, τρεις  Παράλληλες Ημερίδες

 

Το Forum Υγείας 2018  του Ομίλου ΖΙΤΑ που καθιερώθηκε στην Αθήνα ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς φέρνοντας  κοντά, κοινό και επιστημονική κοινότητα, γνωστός και ως η «γιορτή της Υγείας», φέτος, διοργανώνεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο, 24 & 25 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα Υγείας, Διατροφής και Ομορφιάς. Το Forum θα διεξαχθεί  στους χώρους του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, σε 2 παράλληλες αίθουσες (ΥΓΕΙΑ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ) ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν Ημερίδες του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής.

 

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας. Θέματα όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, η στυτική δυσλειτουργία, η υγεία των ματιών, η οστεοπόρωση, το ευερέθιστο έντερο, η δυσλεξία, ο καρκίνος του προστάτη, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η καρδιακή ανεπάρκεια, η υπογονιμότητα, η σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλοί άλλοι τομείς στο χώρο  της Ομορφιάς και της Διατροφής, όπως η κυτταρίτιδα, η τριχόπτωση, η αντιγήρανση, η βλεφαροπλαστική, η ακμή κλπ θα αναλυθούν από τους διακεκριμένους ομιλητές.

(Περισσότερες πληροφορίες για το Forum, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr  2111001780)

 …………………………………………………….

 Σύντομα βιογραφικά ομιλητών

*ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ,  Επιστημονικός Διευθυντής των 36 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’, Fellow της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.   Διεθνώς  καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ) και στην Οφθαλμοκίνηση.   Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας. Επί 44 έτη Καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών σε σχολές Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Ιατρικής, γνωστών πανεπιστημίων της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

 *Μαγδαληνή Τσολάκη, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διευθύντρια Α’ Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Καθ. Νευρολογίας, Ιατρική ΑΠΘ, Πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου ALzheimer

*Θανάσης Εξαδάκτυλος, πλαστικός χειρουργός, Πρ. Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, μέλος Δ.Σ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

ΠΗΓΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ