Σειρά συσκέψεων είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά την άφιξή του μετέβη στο Διοικητήριο όπου τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέγονται στο νομό Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ του κόμματος Τάσο Σπηλιόπουλο.

Στην αρχή της σύσκεψης ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές ότι ήρθε κατευθείαν από τη Σλοβενία και την Παρασκευή θα ταξιδέψει στη Μασσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ΄Μητσοτάκης άκουσε παράπονα από βουλευτές για το γεγονός ότι δεν μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ούτε ένας από τους 1Ο βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Θεσσαλονίκης, πλην του Σταύρου Καλαφάτη στο ΥΜΑΘ.

Επίσης στον κ. Μητσοτάκη τέθηκε το θέμα των 18 κενών – ανενεργών κλινών σε μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, κάτι που αγνοούσε ο πρωθυπουργός.

Ακολούθησαν συσκέψεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και αρμόδιους για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης. Επίσης ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κων. Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.

Στις συσκέψεις μετείχαν και αρμόδιοι υπουργοί ανάλογα με τα θέματα συζήτησης.

Για τα μεγάλα έργα δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι “τρέχουν” με ταχείς ρυθμούς και ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ιδιαίτερες επισημάνσεις έγιναν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη, ο οποίος ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που έχουν πληγεί από την πανδημία.