Αρκετή ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι επέστρεφαν από Σερβία χθες, Κυριακή, το  βράδυ, καθώς τα οχήματα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές, ιδιαίτερα στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία. 

Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται μετά τις 7.00 το βράδυ, οπότε άρχισαν να φτάνουν τα εκδρομικά λεωφορεία, αλλά και αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί και τελωνειακοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν και νέους διαδρόμους διέλευσης οχημάτων, αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε με αποτέλεσμα η αναμονή να ξεπερνάει την μία ώρα. Ιδιαίτερα ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες των λεωφορείων, αφού οι έλεγχοι ταυτοτήτων γίνονταν σε πολλά άτομα και καθυστερούσαν.

Λιγότερα ήταν τα προβλήματα στα σύνορα Βόρειας Μακεδονίας – Ελλάδας, όπου η είσοδος γίνονταν με σχεδόν τυπική διαδικασία.

Αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερα στη Σερβία και άλλες χώρες, όπως Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία. Οι περισσότεροι μετέβησαν με τουριστικά λεωφορεία στο Βελιγράδι, όπου κατακλύστηκε η κεντρική αγορά από Έλληνες, όπως επίσης και τα μουσεία, τα πάρκα, το Μεγάλο Φρούριο και ο ναός του Αγίου Σάββα.

Η κίνηση ήταν αυξημένη και το απόγευμα της Παρασκευής στην έξοδο από τους Ευζώνους προς την Βόρεια Μακεδονία, όπου η αναμονή ξεπερνούσε την μισή ώρα. Σημειώθηκαν μάλιστα και καυγάδες μεταξύ οδηγών, διότι αρκετοί “ξύπνιοι” προσπαθούσαν να φτάσουν στα σημεία ελέγχων από τα πλάγια, αφού ήταν ανύπαρκτη η παρουσία τροχονόμων για τήρηση των κανόνων διέλευσης.