Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου η σύμβαση συνεργασίας Δήμου Θέρμης και Fraport, (που έχει αναλάβει από το 2015 τη διαχείριση του αεροδρομίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”), για τη μεταφορά απορριμμάτων του αεροδρομίου, από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Η άψογη συνεργασία Δήμου Θέρμης και Εταιρίας στον ευαίσθητο τομέα των απορριμμάτων συνεχίζεται , ενώ με την υπογραφή της νέας σύμβασης εξασφαλίζεται και για το 2020 η μεταφορά των απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και ογκωδών αντικειμένων από το χώρο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η Fraport Greece ως διαχειρίστρια εταιρία του Αεροδρομίου, αναλαμβάνει την ευθύνη αποκομιδής, περισυλλογής και εναπόθεσης των απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων και ανακυκλώσιμων υλικών σε συγκεκριμένο σημείο, από όπου θα τα παραλαμβάνουν τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν για λογαριασμό του Δήμου Θέρμης, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Αεροδρομίου, ο εκπρόσωπος της Εταιρίας Fraport Greece Airport Manager Ιωάννης Βογιατζής.

 Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Θέρμης αναφέρει: “Η συνεργασία Δήμου και Fraport συνεχίζεται με γνώμονα να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών – επισκεπτών του Αεροδρομίου, να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία αλλά και να προάγεται ο προορισμός της περιοχής μας, καθώς η θετική εικόνα ενός καθαρού Αεροδρομίου εξασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιό μας, ενώ παράλληλα προβάλλει σημαντικά τον τόπο μας. Σε κάθε περίπτωση η βελτίωση και σωστή συντήρηση του Αεροδρομίου μας, αναμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού μας.”

Η διάρκεια της σύμβασης είναι έως 31/12/2020 με δικαίωμα παράτασης μετά τη συμβατική λήξη .