Δεν μπορεί να είναι Σεπτέμβρης και να μην γίνουν συγκεντρώσεις κι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Τι κι αν δεν έχουμε Διεθνή Έκθεση. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχουμε και μάλιστα στα γνωστά σημεία: Άγαλμα Βενιζέλου, Καμάρα και Λευκός Πύργος.

Ε να μην αναστατωθεί το κέντρο; Να μην προκληθεί κομφούζιο γύρω από την ΔΕΘ, να μην “ξοδευτούν” λίγες Μολότωφ; Να μην σκιαστεί ο χώρος πέριξ του Λευκού Πύργου από τις ακροδεξιές κραυγές και από κάθε λογής “ψεκασμένους”;

Και όλα αυτά τη στιγμή, που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι επίσημοι θα είναι κλεισμένοι στο “Βελλίδειο” συνεδριακό και ουδείς θα ακούσει τους διιαδηλωτές. Θα την πληρώσουν μόνο οι πολίτες, είτε όσοι έχουν δουλειές, είτε όσοι θέλουν να κινηθούν στην πόλη για προσωπικές τους υποθέσεις.

Πρόκειται συνεπώς για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις “κατ΄έθιμον”, που ουδεμία απήχηση έχουν στον κόσμο, ούτε αποτέλεσμα, διότι δεν ακούγονται από τους αρμοδίους τα οποιαδήποτε αιτήματα.

Παρά ταύτα  η ΑΔΕΔΥ, η ΕΔΟΘ, το ΠΑΜΕ καθώς κινήσεις πολιτών ενάντια σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα lock down και χρήσης μάσκας καλούν τον κόσμο σε διαδηλώσεις.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και άτομα του ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρου, που κι αυτοί απευθύνουν καλέσματα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και πορείες.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις:

– 18.00 Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ – ΠΟΕΔΗΝ – ΠΟΕ-ΟΤΑ – Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΕΕΡΦΑ – ΟΓΔΕ – ΛΑΕ στο άγαλμα Βενιζέλου

– 18.30 Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ

– 18.00 Συγκέντρωση ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα

– 18:00 Συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επίσης στην Καμάρα

– 18:00 Συγκέντρωση ομάδας πατριωτικού χώρου, που εναντιώνεται σε lockdown, στον Λευκό Πύργο

– 19:00 Συγκέντρωση άλλης ομάδας πατριωτικού χώρου, που τάσσεται εναντίον της χρήσης μάσκας και των εμβολιασμών, επίσης στον Λευκό Πύργο

– 19.00 Συγκέντρωση μελών του νεοιδρυθέντος κόμματος «Έλληνες ΓΤΠ» στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία Κασιδιάρη

Επίσης θα γίνουν προσυγκεντρώσεις σε αρκετά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οπότε η ταλαιπωρία των πολιτώνν είναι δεδομένη.

Προηγήθηκαν χθες, Παρασκευή, κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης έγιναν άλλες δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Λευκού Πύργου από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης και  από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς…