Σημαντικές τοποθετήσεις και ανακοινώσεις έγιναν στο 1ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας με θέμα «Τουρισμός, Ναυτιλία και Τοπική Ανάπτυξη: Τάσεις και προοπτικές», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμου PHILOXENIA.

Το συνέδριο διεξήχθη στην αίθουσα “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” του Συνεδριακού Κέντρου “Ι.Κ. Βελλίδης”  θα τιμήσουν με την παρουσία τους και με τις εισηγήσεις τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου μας και εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας Ιωάννης Μανδρίνος.

Ακολούθησαν εισηγήσεις με αναφορές στις αναπτυξιακές δυνατότητες, μέσα από την συνδυασμένη και συντονισμένη δράση μονάδων και φορέων του χώρου του τουρισμού και της ναυτιλίας, δύο αλληλένδετων τομέων, που προσφέρουν τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επιβεβαίωσε τον κομβικό ρόλο του τουρισμού και της ναυτιλίας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως είχε τονίσει νωρίτερα όταν εγκαινίασε τις εκθέσεις “Philoxenia”, “Hotelia” και “Real Estate Expo North” στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι 8 στις 10 επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα φέτος προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο και 1 στα 4 ευρώ στην ελληνική οικονομία προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό.

 

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και Σύμβουλος Ανάπτυξης Λιμένων της ΠΟΕΤΝ Παναγιώτης Καρδαράς απηύθυνε ερώτημα προς τον υπουργό σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης και του τομέα των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων ανά την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε απολύτως θετικός και υπογράμμισε ότι μέσα στους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής είναι να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, στον οποίο βασικό ρόλο θα παίξουν οι αθλητικές ενώσεις και τα σωματεία σε περιβάλλον υγιούς λειτουργίας και ανάληψης πρωτοβουλιών τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.