Ανταλλακτικά αυτοκινήτων και κυρίως ζαντολάστιχα κλέβουν τα μέλη μιας συμμορίας που “χτύπησε” και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με θύμα αυτή τη φορά τον αντιδήμαρχο της πόλης, Σωκράτη Δημητριάδη.

Τα μέλη της που είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί παλαιότερα στο Ωραιόκαστρο, «χτύπησαν» εκ νέου, αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην Βασιλίσσης Όλγας.

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουν χαθεί από συμπολίτες μας, γιατί ένα σετ από ζαντολάχιστιχα κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το κακό είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, αλλά στην περιοχή έχουν κλέψει καπό, φανάρια, προφυλακτήρες και μπαταρίες».

«Μου είπε μια φίλη, Σωκράτη κατέβα, λείπουν κομμάτια από το αυτοκίνητό σου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ πρόσθεσε πως «παίρνουν τα ακριβότερα ζαντολάστιχα, από τις ακριβότερες μάρκες, τα βγάζουν στο εξωτερικό, όπου εκεί μπορούν να τα πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή».

Η δράση της συμμορίας και μέσω Ίντερνετ

Στο μεταξύ, τα μέλη της σπείρας δεν υπολογίζουν αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κλέβουν ζάντες και λάστιχα από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η δράση της συμμορίας πιθανότατα να ξεκινά από το ίντερνετ, όπου πραγματοποιούνται παραγγελίες για λάστιχα. Έτσι, οι επιτήδειοι κάνουν βόλτες στη Θεσσαλονίκη και όπου εντοπίσουν ζαντολάστιχα ή ο,τιδήποτε ζητήσει ο πελάτης, το βάζουν στο μάτι, το αφαιρούν και το πωλούν βγάζοντας κέρδος.

Πριν από λίγες μέρες, οι δράστες έκλεψαν τα ελαστικά και τις ζάντες από αυτοκίνητο (Toyota Yaris) που ήταν σταθμευμένο στην Τσιμισκή, στο ύψος της ΧΑΝΘ.-