Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για καταστροφές που σημειώθηκαν στο πάρκο του Λευκού Πύργου.

Κάτοικοι του ιστορικού κέντρου είδαν χθες βράδυ να κόβονται δέντρα, να τσιμεντώνεται τμήμα από το παρτέρι του πάρκου και να ανοίγονται μεγάλες τρύπες ώστε να τοποθετηθούν κίονες και άλλες κατασκευές.

Το θέμα δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ενημέρωσε τόσο τη δημοτική αστυνομία όσο και την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης για το συμβάν. Μετά από αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε πως τις εργασίες εκτελούσε ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιχνιδιών που διαθέτει και άδεια αναψυκτηρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Σωκράτης Δημητριάδης, «χωρίς άδεια και έγκριση κατέστρεψαν το παρτέρι. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας. Η κατασκευή είναι αυθαίρετη και καταπατά το δημόσιο χώρο».

Ο κ. Δημητριάδης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους και υπέβαλε το μεσημέρι μήνυση για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας. Κατόπιν αυτού οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις τριών ατόμων, που σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας Πρασίνου μεταβαίνει στο πάρκο για να κατεδαφίσει την κατασκευή με τους κίονες και να αποκαταστήσει τις ζημιές στο παρτέρι. (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)