Ευχάριστο ξάφνιασμα ήταν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ η εμφάνιση σειράς πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους στην είσοδο του νοσοκομείου με τις σειρήνες να ηχούν και τους φάρους να αναβοσβήνουν.

Οι γιατροί βγήκαν και χειροκροτούσαν με την σειρά τους τους πυροσβέστες σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, που δείχνει το εξαιρετικό πνεύμα αλληλεγγύης ανάμεσα σε λειτουργούς, που μάχονται για την διάσωση συνανθρώπων τους.

Στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από τα μεγάφωνα των οχημάτων που είχαν παραταχθεί έξω από το νοσοκομείο, οι πυροσβέστες είπαν ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Με το μήνυμα έδιναν δύναμη και κουράγιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πριν από 40 μέρες ήσασταν το πρώτο νοσοκομείο που δέχθηκε ασθενή με κορωνοϊό. Από τότε μέχρι και σήμερα δίνετε ασταμάτητα τη μάχη για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας. Από όλο το πυροσβεστικό δυναμικό, από τον διοικητή μέχρι τον νεότερο υπάλληλο, την απέραντη ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Συνεχίστε, να σώζετε ανθρώπινες ζωές. Να είστε γεροί, να είστε δυνατοί και θα είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστούμε.»

Η κίνηση αυτή των πυροσβεστών έφερε ρίγη συγκίνησης σε πολλούς Θεσσαλονικείς και τόνωσε τις διαθέσεις για εκδηλώσεις αλληλεγγύης ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες.