Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν σήμερα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δίνοντας το στίγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος και προκαλώντας πολλές συζητήσεις για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να διεκδικήσουν την δημαρχία Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενοι σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας της πόλης.

Ο Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό και μετά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

” Σήμερα το πρωί μίλησα στο Radio Thessaloniki 94,5 FM και ανακοίνωσα πρωτοβουλία για τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Δημιουργούμε μια μεγάλη ομάδα, ικανή να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις της πόλης μας με όραμα, σχέδιο, αλλά πάνω απ’ όλα με πράξεις. Θα μιλήσω με όλες και όλους για να δημιουργηθεί ένα πλατύ και ευρύ σχήμα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν επιθυμώ και δεν επιδιώκω πολιτική υποστήριξη. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να έχει χρώμα. Η δύναμη και η έμπνευσή μας πηγάζει από τους πολίτες της πόλης μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Αρκεί να συγκεντρώνει δίπλα του, ό,τι πιο δυναμικό υπάρχει. Με έμφαση στην καθημερινότητα κάθε γειτονιάς, γιατί εκεί βρίσκονται τα μεγάλα προβλήματα. Και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχουν και λύσεις”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΛΟΥΔΗ

O Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1959. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Δικηγόρος στο επάγγελμα. Πτυχίο Νομικής, πτυχίο Δημοσίου Δικαίου.

Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, πρώην ΓΓ Υπουργείου Ανάπτυξης και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΘ ΑΕ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Εξωτερικός καθηγητής Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής στη Σχολή Στελεχών Π.Ε. Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ειδικός Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης, Υπουργείου Πολιτισμού Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Υπουργείου Ανάπτυξης Σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης

Η υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα, ο επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Η προσπάθεια είναι ομαδική, είμαστε πολλοί. Δεν πιστεύω στον σωτήρα δήμαρχο, αλλά στην ομάδα. Υπάρχει μια ενωτική, πολυσυλλεκτική, προοδευτική παράταξη που θέλει να κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Πέγκας.

Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω στην καθημερινότητά της, ιδιαίτερα σε ζητήματα καθαριότητας, κυκλοφοριακό, κοινωνικές δομές, βελτίωση του δημόσιου χώρου αλλά και στο αποτύπωμά της σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Το βασικό είναι να έρθει μια διαφορετική διοίκηση. Δεν έχω μανίες με κανέναν, αυτή τη στιγμή έχουμε μια κακή διοίκηση, τη χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε ο κ. Πέγκας.

Σε ενδεχόμενο εκλογής σημείωσε πως το πρώτο έργο που θα προχωρήσει στη Θεσσαλονίκη είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και η μετατροπή της σε πάρκο και ακολούθως η επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας. Τέλος, ανέφερε πως θα επιθυμούσε την δημόσια στήριξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τη στήριξη κομμάτων από την κεντροδεξιά έως την αριστερά.