Στο πόδι είναι σήμερα ο κόσμος του ΠΑΟΚ ενόψει της διαδήλωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα, εξαιτίας και ορισμένων πληροφοριών, που έφεραν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να κατευθυνθούν προς τον χώρο της ΔΕΘ, όπου μία ώρα αργότερα εγκαινιάζεται η έκθεση Agrotica.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα τελούσε τα εγκαίνια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αλλά σε νεότερες ανακοινώσεις δεν περιλαμβάνεται το όνομά του και δεν αποκλείεται να εμφανιστεί στο συνεδριακό κέντρο άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Πάντως από αρκετούς πολίτες εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο επεισοδίων, καθώς στην Καμάρα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οπότε είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση.

Οι ίδιοι πολίτες τονίζουν ότι η πόλη δεν φταίει, ώστε να υφίσταται ζημιές και να βιώνει επεισοδιακό κλίμα κάθε φορά, που τα αθηναϊκά κέντρα παίρνουν αποφάσεις σε βάρος  ομάδων της Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι,που θα πρέπει να το σκεφθούν οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, διότι ταλαιπωρείται πολύς κόσμος και οι επιπτώσεις είναι μεγάλες στην αγορά.

“Μουδιασμένη” η κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση φαίνονται “μουδιασμένοι” για τις επιλογές, που ούτως ή άλλως θα έχουν συνέπειες για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, αλλά θα φέρουν και πολιτικό κόστος, όσο και αν προσπαθούν πολλά στελέχη να δείξουν αποστασιοποίηση από το ποδόσφαιρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 , αναφέρθηκε στην τροπολογία, που πέρασε από την Βουλή για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εναγκαλισμό της πολιτικής με το ποδόσφαιρο.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου όπως είπε να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Είμαστε εδώ για πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες χρειαστούν», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πήραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο. Δεν θέλουμε να υπάρχει εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Πέτσας για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά είπε:  «Ποτέ δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρχε πρόβλημα με την απουσία του, εφόσον επικαλέστηκε προσωπικούς λίγους ο πρώην πρωθυπουργός».

Ο ΠΑΟΚ θα φτάσει μέχρι το δικαστήριο της Λωζάνης

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέραν της ανακοίνωσης για την σημερινή διαδήλωση στην Καμάρα εξέδωσε ανακοίνωση για την τροπολογία, που ψηφίστηκε από την Βουλή.

Οι «ασπρόμαυροι» τονίζουν ότι η εν λόγω ρύθμιση τους είναι παντελώς αδιάφορη και πως θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα μέχρι και το CAS, το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του Πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε.

Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται.

Γι αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης»