Παρουσιάστηκαν στην πρωτοποριακή Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας One Day Care, που λειτουργεί στην Πυλαία.

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι επεμβάσεων στους τομείς της ιατρικής αισθητικής, της Οφθαλμολογίας, Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας παρουσιάστηκαν στην πρωτοποριακή Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας One Day Care, που ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζοντας τις επιστημονικές εφαρμογές στους συγκεκριμένους τομείς.

Η παρουσίαση περιλάμβανε υπηρεσίες, λειτουργίες και προϊόντα της PROMOITALIA Greece, της διεθνούς εταιρείας προϊόντων και θεραπειών ιατρικής αισθητικής και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κλινική One Day Care Clinic, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί γιατροί, πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρα στελέχη και συνεργάτες γιατρούς της εταιρείας για την κυκλοφορία και τις δυνατότητες της νέας καινοτόμου συσκευής laser K-Laser Blue Derma, καθώς και να παρακολουθήσουν διάφορες εφαρμογές της.

Η πρώτη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας One Day Care στη Θεσσαλονίκη

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας One Day Care ιδρύθηκε και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη περιοχή Πυλαίας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 47 και είναι η πρώτη αδειοδοτημένη ΜΗΝ στην Ελλάδα με τρεις ειδικότητες : Οφθαλμολογίας ,Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας.
Ο χώρος διαθέτει τρεις χειρουργικές αίθουσες πλήρους ασηψίας εκ των οποίων οι δύο είναι οφθαλμολογικές, εξοπλισμένες με μέσα τελευταίας τεχνολογίας όπου μπορούν να εκτελούνται όλες οι επεμβάσεις που σχετίζονται με την πάθηση του ματιού, μια αίθουσα πλαστικής χειρουργικής επίσης πλήρως εξοπλισμένη, μια αίθουσα διαθλαστικής χειρουργικής (διόρθωση μυωπίας με laser) καθώς και μια χειρουργική αίθουσα μικρόεπεμβάσεων.
Η One Day Care δημιουργήθηκε με γνώμονα την εξέλιξη των εφαρμογών, καθώς παρατηρείται υστέρηση του δημόσιου τομέα στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη,  δημιουργώντας ένα σύγχρονο minimal περιβάλλον 1000 τ.μ.

Τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς

Στον χώρο αυτό χειρουργός και ασθενής συνυπάρχουν δίχως την φόρτιση που επικρατεί σε μεγάλα ιδρύματα αλλά και χωρίς να υπολείπεται σε ασφάλεια μιας και η παρουσία αναισθησιολόγου είναι πάντοτε επιβεβλημένη!
Με αυτό τον τρόπο η εισαγωγή του ασθενούς γίνεται ταχύτερα, η χειρουργική πράξη έχει μέγιστη ασφάλεια μιας και δεν συνυπάρχουν πολλών ειδών επεμβάσεις στην ίδια αίθουσα και μειώνεται έτσι ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.  Ο ασθενής έχει μια προσωποποιημένη νοσηλεία καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδος δεν έχει να ασχοληθεί με πολλές εργασίες ταυτόχρονα !
Ακολουθώντας λοιπόν την τάση της σύγχρονης ιατρικής όπου πολλές χειρουργικές πράξεις με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν απαιτούν πλέον «βαριά αναισθησία»,ο ασθενής παραμένει στον χώρο ελάχιστο χρόνο και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του ή στην κατοικία του αυθημερόν.

Ενημέρωση του διευθυντή των “Υγεία market”

Στην εκδήλωση παρέστη και ο διευθυντής των “Υγεία market”  Παναγιώτης Καρδαράς όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της νέας καινοτόμου συσκευής Laser Κ-Laser Blue Dermassen, αλλά και για τις σύγχρονες μεθόδους επεμβάσεων.
Είχε επίσης συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του One Day Care Πλάτωνα Δεδέογλου, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με προβολή των σύγχρονων εφαρμογών,  για επεμβάσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων και των τεχνολογικών επιτευγμάτων σε μέσα και συμπληρωματικές υπηρεσίες.