Οι δημοσιογράφοι σε ολόκληρη την χώρα συμμετέχουν στην σημερινή (Τρίτη) κινητοποίηση κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, πραγματοποιώντας στάση εργασίας, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει ενώσεις εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις συγκοινωνίες, καθώς δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

ΕΣΗΕΜ-Θ:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοί του δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα οποία και διοργανώνουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», όπως αναφέρουν.

Οι απεργίες στην Αθήνα

Την Τρίτη απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ, Λεωφορεία Τρόλεϊ (24ωρη απεργία)

Επομένως σύμφωνα με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση του δακτυλίου, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 δεν ισχύει δακτύλιος και όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΑΣ (ΓΕΔ Αττικής) 17-02-2020

Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ) και επίσης, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.