Κακούργημα χαρακτήρισε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης τις πράξεις του παρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή την Δευτέρα.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μέχρι την ημέρα της απολογίας του κρατείται στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου θα περάσει και τα Χριστούγεννα, καθώς η εισαγγελική αρχή εξάντλησε όλη τη  αυστηρότητά της ασκώντας σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δικηγόρος του χαρακτήρισε ως νομικό άλμα και υπερβολή την δίωξη, εννοώντας προφανώς ότι πρόκειται για αυστηρή νομική ερμηνεία με υπέρβαση των κειμένων διατάξεων, αφού οι εν λόγω πράξεις ήταν μέχρι τώρα πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς ακόμα δεν έχει προκύψει ότι ο κατηγορούμενος είχε οικονομικό όφελος πέραν των 120.000 ευρώ.

Ο συνήγορος Γιώργος Δακουράς πρόσθεσε ότι αυτό, που έκανε ο πελάτης του δεν συνδέεται με οικονομική συναλλαγή και τόνισε ότι ο Στάθης έχει αναγνωρίσει ότι η πράξη του ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Αρχικά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Χριστούγεννα στο κρατητήριο.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση μετά την μήνυση νεαρής γυναίκας που είχε στο παρελθόν μαζί του σχέση και αντιλήφθηκε ότι ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» είχε αναρτήσει και δικά της βίντεο στο Διαδίκτυο, ερωτικού περιεχομένου, χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή της.

Ετσι, ο Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών, ενώ εκκρεμεί η δικαστική συνέχεια με την πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτη γυναίκα που έχει διαπιστώσει ότι έχουν αναρτηθεί και δικά της βίντεο στο Διαδίκτυο και στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί και εκείνη εναντίον του.

Ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για προφυλάκιση ή μη

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, από τη στιγμή που παραπέμφθηκε σε ανακριτή αυτός είναι που θα τη διεξάγει και εφεξής και θα κρίνει αν θα αποφασίσει την προφυλάκιση του κατηγορουμένου με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Ωστόσο, στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται από χθες, μετά την έρευνα που έγινε στην οικία του Στάθη Παναγιωτόπουλου, παρουσία του, υπολογιστές, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η έρευνα που διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την οποία αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία και θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές, κινείται στις εξής κατευθύνσεις:

Ψάχνουν για τυχόν βίντεο που έχουν βιντεοσκοπηθεί χωρίς τη θέληση, εν αγνοία των γυναικών και ακόμη αν υπάρχουν αναρτημένα βίντεο και φωτογραφίες σε άλλο κανάλι πορνογραφικού περιεχομένου.

Ερευνούν γενικότερα τα ίχνη του Στάθη Παναγιωτόπουλου στο Διαδίκτυο. Αυτό που λένε αρμόδιες πηγές είναι ότι κάθε κίνηση στο Διαδίκτυο αφήνει ίχνη και ακόμη και αν έχουν σβηστεί αρχεία κ.λπ. μπορεί να ανευρεθούν χρήσιμα στοιχεία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρχε οικονομικό όφελος από τις αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου στα πορνογραφικά σάιτ. Αν υπάρξουν τέτοια στοιχεία, θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στην υπόθεση.