– ΠΑΕ Άρης: Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία και όχι για “οπαδική” συμπλοκή.

– ΠΑΟΚ: Οδύνη  για την απώλεια του οπαδού του Άρη.

–  Ο Ηρακλής έβαψε με κιτρινόμαυρα χρώματα το σήμα του.

– Λ. Αυγενακης: Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί.

– Μ. Σπυράκη: Η οπαδική βία δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη.

 

Οργή και γενική αγανάκτηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Αθλητικοί σύλλογοι, φορείς και συγκλονισμένοι πολίτες εκφράζουν φρίκη για το σκηνικό του τρόμου κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου έπεσε νεκρός ένας ήσυχος νέος, γιός αξιωματικού του στρατού, που είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη να δει φίλους του.

Ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Επίθεση με μαχαίρια και δρεπάνια

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι και έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Άλλα δύο άτομα φέρουν τραύματα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Μία γυναίκα άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 χθες το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση στους τρεις νεαρούς οπαδούς.

Επιπλέον, ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει  ότι περίπου στη 1 ακούστηκε φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν και προσθέτει πως «όλα έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μία ακόμη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είπε: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου»

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία στην παρέα του 19χρονου ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

ΠΑΕ Άρης: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 19χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του νεαρού φίλου της ομάδας τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στη Θεσσαλονίκη. Με την ανακοίνωσή τους αυτή, οι “κίτρινοι” ζητούν από την ελληνική πολιτεία να βάλει τέλος στον κύκλο αίματος που έχει ανοίξει με τις οπαδικές δολοφονίες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης τονίζει:

“Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη…

Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…

Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε;

Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους…

Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).

«Γ@@@μ@ τον Αρη, ρε μ@@@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας.

Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους”.

Οδύνη από τον ΠΑΟΚ

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ (Ερασιτέχνης), εκπροσωπώντας τόσο την ΠΑΕ (ποδόσφαιρο) όσο και την ΚΑΕ (μπάσκετ), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται η οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και τονίζεται ότι άπαντες στον «δικέφαλο» του Βορρά πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας.

«Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις. Ως ένας Σύλλογος που πενθεί για τραγικούς θανάτους νέων ανθρώπων, θρηνούμε κάθε αντίστοιχη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρεται ακόμη στο κείμενο.

Ο Ηρακλής με κιτρινόμαυρα χρώματα

Από την πλευρά του, ο Ηρακλής έβαψε με κιτρινόμαυρα χρώματα το σήμα του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θλίψη του συλλόγου για τον χαμό του 19χρονου.

Λ. Αυγενάκης: Σύλληψη, δίκη, τιμωρία

Τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter.

Και επισημαίνει στη συνέχεια: «Καμία ανοχή, καμία πράξη βίας ατιμώρητη: σύλληψη, δίκη, τιμωρία! Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού καταλήγει εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άλκη Καμπανού».

Μ. Σπυράκη: Η οπαδική βία δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη

Η ευρωβουλευτής της Ν. Δ. Μαρία Σπυράκη σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει:

“Η κραυγή της απόγνωσης της οικογένειας του 19χρονου Άλκη να μας φέρει όλους ενώπιον των ευθυνών μας.
Η οπαδική βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη.
Είναι τώρα η ώρα να θεσμοθετήσουμε εκπαιδευτικά και αποτρεπτικά μέτρα, ώστε κανένας φίλαθλος να μην εξελίσσεται σε οπαδό και κανένας πολίτης να μην διανοείται να κάνει χρήση βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Το χρωστάμε στον Άλκη, στην οικογένειά του, το χρωστάμε στα παιδιά μας…”.