Στην ενδυνάμωση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Τουρισμού και Ναυτιλίας συμβάλλει η ένταξη σε αυτήν της η Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων.

Ήδη η Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων αποτελεί μέλος τηε ΠΟΕΤ, στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες και τις κινήσεις της.
Με πλούσια δραστηριότητα ο πρόεδρος Ι. Μανδρίνος.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Τ.Ν. κ. Ιωάννης Μανδρίνος τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, καθώς και τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ρ.Ν.Π. κ. Παύλος Ξηραδάκης, χαιρετίζει θετικά τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Τ.Ν. και θέτει την Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων σύμμαχο στον κοινό αγώνα.
Στη συνεργασία των δύο φορέων συνέβαλε τα μέγιστα ο Ειδικός Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Τ.Ν. και Ε’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδας κ. Παναγιώτης Καρδαράς.
Ο κ. Μανδρίνος στη δήλωση του τόνισε πως: « Η συνεργασία αυτή, είναι η ανταμοιβή πολλών χρόνων σκληρής δουλειάς και θα συνεχίζουμε να φέρνουμε στην επιφάνεια τα ναυτιλιακά ζητήματα, εκπροσωπώντας επάξια τα μέλη και τους φορείς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Τουρισμού και Ναυτιλίας».
Η συνεργασία των δύο φορέων επιφυλάσσει πολλά για το μέλλον και έχει ως κοινό στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη συμμετοχή της χώρας σε Ευρωπαϊκές δράσεις.
Η παρουσία της Ομοσπονδίας είναι ουσιαστική και στα γενικότερα θέματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι ο πρόεδρος κ. Ι. Μανδρίνος θα λάβει μέρος και σε τηλεδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Σημαντικό έργο η Επισκευαστική βάση του Λιμενικού
Ένα από τα επιτεύγματα του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας κ. Καρδαρά είναι η συμβολή του στην οργάνωση και ανάπτυξη της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, στην οποία γίνεται σπουδαίο έργο, καθώς εδώ καταπλέουν για επισκευή και συντήρηση τα σκάφη από το Αιγαίο.
Απονομή τιμητικής διάκρισης στον κ. Π. Καρδαρά
Ο κ. Καρδαράς ως πρώην αντιπρόεδρος του ΟΛΘ είχε εισηγηθεί την παραχώρηση εγκαταστάσεων στο Λιμενικό Σώμα για την Επισκευαστική βάση, κάτι για το οποίο εκπρόσωποι του Σώματος τον τίμησαν σε ειδική εκδήλωση.
Μετά την απονομή τιμητικής διάκρισης ο κ. Καρδαράς δήλωσε:
“Ευχαριστώ τον Διοικητή της Επισκευαστικής βάσης Θεσσαλονίκης κ. Λουκοβίτη και όλους τους συναδέλφους του, για την πρόσκληση και την τιμή που μου έκαναν.
Οφείλω να ευχαριστήσω και τον ακούραστο Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΛΘ κ. Σισμάνη για την άριστη συνεργασία μας, στην συλλογική δουλειά που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού καταχωρήθηκε στο Masterplan του Οργανισμού η αποθήκη 20 και ορίστηκε ως Επισκευαστική Βάση Ιδιοκτησίας του ΛΣ 4000τ.μ.

Γνωρίζοντας από κοντά τα άλυτα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εδώ και χρόνια τα στελέχη του Λ.Σ Θεσσαλονίκης, κάναμε το καθήκον μας.”