Αυστηρά μέτρα από τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Καμάρας και στη ΔΕΘ, όπου την ίδια ώρα εγκαινιάζεται η Agrotica.

……………………………………………………..

Κάλεσμα  για την αυριανή συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, απευθύνει μέσω της σελίδας της στο Facebook η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που προοιωνίζεται μια δυναμική παρουσία μεγάλου πλήθους και αναγκάζει τις αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα.

Υπάρχουν μάλιστα και ορισμένοι, που εκφράζουν φόβους για επεισοδιακό κλίμα, αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατευθυνθούν προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica.

Επίσης εκδηλώνεται ανησυχία για το ενδεχόμενο να παρεισφρύσουν στη διαδήλωση άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που συχνάζουν στην περιοχή της Καμάρας.

Είναι ωστόσο και αρκετοί οι Θεσσαλονικείς, που υποστηρίζουν ότι δεν φταίει σε τίποτα η πόλη στο να υφίσταται τις επιπτώσεις από οποιεσδήποτε άστοχες κυβερνητικές επιλογές ή αποφάσεις του αθηναϊκού κατεστημένου.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΟΚ

Πάντως ο ΠΑΟΚ επιμένει στις δυναμικές αντιδράσεις και σε  ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΑΕ  αναφέρει τα εξής:

«Η προσπάθεια για ανάδειξη του πρωταθλητή με νομοθετική ρύθμιση μετά την αστήρικτη και καθοδηγούμενη εισήγηση της Ελεγχόμενης Επιτροπής Αυγενάκη και ταυτόχρονη παρουσίαση του ΠΑΟΚ ως ευνοούμενου, είναι μια κακοστημένη φάρσα και δε θα περάσει. Προσκαλούμε κι εμείς με τη σειρά μας τον κόσμο να παραβρεθεί στο αυριανό ειρηνικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΣΦ ΠΑΟΚ, στις 18:00 στην Καμάρα, για να ενώσουμε τις φωνές μας! #PAOKFamily», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανάρτηση του επίσημου ΠΑΟΚ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για αύριο Πέμπτη (30/1) ώρα 18.00 στην Καμάρα.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γίνεται ειδική αναφορά στην παρουσία ατη Θεσσαλονίκη του Μάκη Βορίδη, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων, για τα εγκαίνια της Agrotica 2020, ενώ η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 18:00 στην Καμάρα.

Τρικάκια στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη

Τρικάκια σην είσοδο των γραφείων του γενικού γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, στην Θεσσαλονίκη πέταξαν νεαροί, υπό μορφή παρέμβασης για την κυβερνητική τακτική στο θέμα του ΠΑΟΚ

Στα γραφεία του κ. Καλαφάτη, που βρίσκονται επί της οδού Κατούνη στα Λαδάδικα, περίπου στις 17:30 οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν τρικάκια κατά της κυβέρνηση και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Την ώρα του συμβάντος στο πολιτικό γραφείο δεν βρισκόταν κανείς.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές, περίπου 20 στον αριθμό.

Χτύπησαν φύλακα στο δημαρχείο Πανοράματος

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και αναφέρθηκε στο περιστατικό ξυλοδαρμού φύλακα που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στο Δημαρχείο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 5 το πρωί στο δημαρχείο μας στο Πανόραμα. Ο φύλακας αντιλήφθηκε δύο νεαρούς να θέλουν να γράψουν συνθήματα σε σχέση με την απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησε ευγενικά να τους απομακρύνει και όταν αυτό δεν συνέβη και προσπάθησε ο ίδιος να τους απομακρύνει δέχθηκε βίαιη επίθεση.

Τον πέταξαν στα μάρμαρα και τον χτυπούσαν με κλωτσιές στο κεφάλι. Από το βίντεο που κατέγραψε τις σκηνές φαίνεται ότι τα χτυπήματα διήρκεσαν δύο λεπτά. Πήγε στο νοσοκομείο και ευτυχώς τώρα είναι καλά. Έχει πάρει εξιτήριο. Από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα ένας άνθρωπος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση την ώρα που έκανε το μεροκάματό του.

Ο Δήμος συνολικά καταδικάζει το περιστατικό. Η τοπική αυτοδιοίκηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ποδοσφαιροποιείται. Ο ΠΑΟΚ έχει λαμπρή ιστορία και δεν χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές μπράβους και ανθρώπους του υποκόσμου». (Πηγή: metrosport.gr)