Σύντομης διάρκειας, αλλά ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η καταιγίδα, που έπληξε την Θεσσαλονίκη τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ο δυνατός αέρας λύγιζε δέντρα και η πυκνή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ρέματα πολλούς δρόμους στην ανατολική περιοχή της πόλης. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς έμειναν χωρίς ρεύμα  περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας, της Χαριλάου, της Μαρτίου, αλλά και της Νέας Μηχανιώνας. Σε πολλά σημεία είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.
Συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έσπευσαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας των δικτύων.

Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στην  ανατολική Θεσσαλονίκη δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Και σήμερα αναμένονται ίδια φαινόμενα

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα,  Πέμπτη (26/7) κατά διαστήματα και μέχρι και τις βραδινές ώρες. Θα πληγούν η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής).

Την Παρασκευή τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.