Με κεντρικό θέμα: “Που πάει αυτή η πόλη” πραγματοποιείται σήμερα από την ” Parallaximag” σημαντική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης στην μεγάλη αίθουσα του “Ολύμπιον”.

Θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες, επίλεκτα μέλη της αρχιτεκτονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας με σπουδαίο έργο και άλλες προσωπικότητες της πόλης, όπως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης.
Σχετικά με την εκδήλωση από την Parallaximag ο Γιώργος Τούλας αναφέρει:
“Είχαμε αποφασίσει ότι τη γενέθλια χρονιά των 35 χρόνων της Parallaximag, θα ανοίξουμε σε δημόσιες συζητήσεις χωρίς φόβο και πάθος όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής μας σε αυτή την πόλη.
Ξεκινάμε στο Ολύμπιον, με μια κουβέντα που θέτει για πρώτη φορά δημόσια ζητήματα που καίνε.
Με σπουδαίους καλεσμένους, έτοιμους να βάλουν το δάχτυλο στις πληγές και δυο αγαπημένους μου ανθρώπους πλάι μου, το Michalis και το Haris να συντονίζουμε τα τρία μέρη της κουβέντας”

-Το πρόγραμμα: Που πάει η Θεσσαλονίκη σήμερα;

H Θεσσαλονίκη μπροστά στο μέλλον της. Σήμερα,  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, μια συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο, δομημένη σε τρία μέρη.
Που πάει αυτή η πόλη; Μια δημόσια συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της Θεσσαλονίκης.
Στο πρώτο μέρος τέσσερις διακεκριμένοι αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης συνομιλούν επί σκηνής με το Γιώργο Τούλα για το αρχιτεκτονικό παρελθόν της πόλης από το 50 και μετά, τα λάθη, τις παραλείψεις, τις χαμένες ευκαιρίες.
Τάσος Κωτσιόπουλος, Πέτρος Μακρίδης, Μόρφω Παπανικολάου και Βανέσα Τσακαλίδου, επίλεκτα μέλη της αρχιτεκτονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας σε μια de profundis κουβέντα για όσα έγιναν σε αυτή την πόλη. Έναρξη πάνελ: 2:30 μ.μ.
Μια κουβέντα χωρίς φόβο για την αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη: μία πόλη εκτός θέματος; Κοιτώντας πίσω από τα κτίρια. Για ποιον/α είναι η Θεσσαλονίκη σήμερα, για ποιον/α μπορεί να είναι η Θεσσαλονίκη στο μέλλον ένας τόπος για να έχει ποιότητα ζωής, ευκαιρίες απασχόλησης και προοπτικές προσωπικής εξέλιξης; Μία πολυσυλλεκτική καταγραφή των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πόλη σήμερα και των προτεραιοτήτων που θα έπρεπε να θέσει για το μέλλον, προκειμένου να αντιστρέψει τις τάσεις φυγής ή μη αξιοποίησης του δυναμικού της.
 Θεσσαλονίκη, μια πόλη εκτός θέματος; Πώς συνυπάρχουν οι διαφορετικές κοινότητες στη Θεσσαλονίκη; Τι σημαίνει η υποβάθμιση των δημόσιων και ιδιαίτερα των πράσινων χώρων για το σήμερα και το αύριο της πόλης; Μία ανοιχτή συζήτηση περί αναγκών, αρμοδιοτήτων και αλλαγών που σπανίως βρίσκουν θέση στο δημόσιο διάλογο.

Το Β μέρος της εκδήλωσης

Στο δεύτερο μέρος ο δημοσιογράφος και διευθυντής στην Ελλάδα του Ιδρύματος Heinrich Boll, Μιχάλης Γουδής, συζητά με:
Σοφία Χριστοφορίδου, Δημοσιογράφος, εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & InsideStory · Εύη Αθανασίου, Καθηγήτρια, Τομέας Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ · Βασιλική Καρτσιακλή, Πιστοποιημένη Ξεναγός (ΑΠΘ) και ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρείας dot2dot · Βίκτωρ Μπενουζίλιο, Ηθοποιός
Την συζήτηση πυροδοτεί μία αφήγηση της συγγραφέως Σοφίας Νικολαΐδου Έναρξη: 4 μμ.

Το Γ μέρος με Μπουτάρη και Ευθυμιάδη

Με Γιάννη Μπουτάρη θα κλείσει η συζήτηση για το μέλλον της Θεσσαλονίκης: Τα φωτεινά παραδείγματα του μέλλοντος
Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της parallaxi Χάρης Δημαράς καλεί στη σκηνή την κ. Ιωάννα Ράλλη της Alumill και παρουσιάζει το εξαιρετικό project ArXellence 2 που αφορά στη δυτική είσοδο της πόλης.
Στη συνέχεια, θα μιλήσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ιδρύματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, Γιάννης Μπουτάρης για το εμβληματικό έργο.
Ο επίλογος της κουβέντας θα δοθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα του Thess INTEC, Νίκο Ευθυμιάδη, που θα αναφερθεί στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη. Έναρξη 6 μ.μ.
Η ώρα προσέλευσης είναι 2 το μεσημέρι. Η χωρητικότητα της αίθουσας Παύλος Ζάννας είναι 190 καθήμενοι. Απαγορεύονται η όρθιοι. Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα της προσέλευσης. Οι πόρτες κλείνουν μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των καθημένων, αυστηρά.
-Η παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Ολόκληρη η συζήτηση θα βιντεοσκοπηθεί  από ειδικό συνεργείο και θα φιλοξενηθεί σε λίγες μέρες στο parallaximag.gr για όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν.
-H χρήση του Wifi Στην αίθουσα θα διατίθεται wifi για να συμμετέχει το κοινό σε μια ψηφοφορία στο δεύτερο μέρος της συζήτησης. -Διάλειμμα Μεταξύ δεύτερου και τρίτου μέρους, στις 17:30 θα υπάρξει διάλειμμα ενός τετάρτου.