Συντονισμένη επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα που έχει προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους, στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου «Βέλος», άρχισε από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν πιο εύκολα οι έλεγχοι και οι επισκευαστικές εργασίες.

Στο σημείο της  παραλίας κοντά στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκε νωρίτερα ρυμουλκό ενισχύοντας την σταθερότητα του πλοίου, ενώ βούτηξε και δύτης για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Κατόπιν αυτού και λόγω της σοβαρότητας της ζημιάς κρίθηκε απαραίτητη η ρυμούλκησή του στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι το πλοίο που λειτουργεί ως μουσείο, ήταν αγκυροβολημένο από τον Σεπτέμβριο του 2019, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Εξάλλου λόγω των ισχυρών ανέμων, ξηλώθηκε χθες ο θόλος στο Basketball Airdome Skg, που βρίσκεται στη Θέρμη. Επίσης έγειρε στέγαστρο βενζινάδικου, στην οδό Λαγκαδά, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί και στις δύο περιπτώσεις.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε  και σήμερα το πρωί, με πτώσεις δέντρων και κλαδιών, για τις οποίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις. (Φωτό: Ρεπόρτερ δρόμου)