Ολονύκτια μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο εντός του στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, έδωσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν επτά υδροφόρα οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. “Επί τέσσερις ώρες, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ εξακολουθούν μέχρι και αυτή την ώρα να παραμένουν στο σημείο μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο”, ανέφερε ο αντιπύραρχος Παναγιώτης Μπαθρέλλος.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι “πρόκειται για χώρο εγκαταλελειμμένο, για τον οποίο ήδη η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού”.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Ματσαρίδης, συστήθηκε επιτροπή διαδημοτική και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται πως είχαν εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό ρακοσυλλέκτες, τους οποίους ο δήμος προσπαθούσε να απομακρύνει, σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)