Φυσική ομορφιά, ιστορία και άνθρωποι. Οι τρεις άξονες στους οποίους στηρίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην πρώτη, μετά covid, εκδήλωση, κερδίζοντας τις  εντυπώσεις.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποδέχτηκε στον χώρο του θερινού κινηματογράφου “Αύρα”, την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και  Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού , Βούλα Πατουλίδου, τον Τομεάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο, Βουλευτές, Δημάρχους, Προξένους και φορείς της πόλης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Δαρδαμανέλης, παρομοίασε το τουριστικό εγχείρημα της Καλαμαριάς, σαν ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα και ζήτησε τη στήριξη όλων, ώστε να «περπατήσει» και να πάει μπροστά.

«Η Καλαμαριά δεν είναι στο μηδέν. Αισθάνομαι όπως ο πατέρας που έχει ένα παιδάκι 11 μηνών που κάνει τα πρώτα του βήματα, οργανωμένα, όχι άναρχα όπως είχαμε συνηθίσει στηριζόμενοι πάντα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας, που δεν είναι άλλα από τις φυσικές ομορφιές, τους ωραίους ανθρώπους και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Εξήρε μάλιστα τη συνεργασία που είχαν όλα μέλη της επιτροπής εξωστρέφειας, προερχόμενα από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι με τη συνεργασία ένας τόπος μπορεί να γνωρίσει την ανάπτυξη.

Σ. Ζαχαράκη: Στολίδι της Θεσσαλονίκης η Καλαμαριά

Στολίδι της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την Καλαμαριά  η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και είπε χαρακτηριστικά:

«Δίνετε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Η σημερινή μέρα με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου που υιοθετεί πλέον ο Δήμος Καλαμαριάς για την τουριστική προβολή της περιοχής, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής τόσο για την Καλαμαριά, όσο και για ολόκληρη την Μακεδονία».

Στ. Καλαφάτης: Ανταγωνιστικός προορισμός

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνοντας:

«Η Καλαμαριά έχει τα προσόντα να βγει μπροστά ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Τόσο στον στόχο που έχετε τάξει, όσο και στις επιμέρους προσπάθειές σας θα είμαι και θα είμαστε δίπλα σας να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Τη στήριξή τους στο επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Καλαμαριάς, δήλωσαν με τις ομιλίες τους  η κ. Πατουλίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Μητροπολιτική  Ενότητα Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Καλαμαριάς, ο κ. Θάνος και η κ. Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση του εγχειρήματος

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου αυτού εγχειρήματος το οποίο ανέδειξε εν ολίγοις τους τουριστικούς πόρους του Δήμου, την οργάνωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία από κοινού με το τμήμα τουρισμού του Δήμου, μπορούν να συνθέσουν τον νέο Οργανισμό Τουρισμού της Πόλης, τις στρατηγικές συνεργασίες και δράσεις της επόμενης μέρας, καθώς και την παρουσίαση του τουριστικού σήματος, λογοτύπου και βασικού μηνύματος, της Καλαμαριάς ανέλαβαν ο  Νίκος Σαπουντζής της Tourism Plus και ο Χρήστος Χέλμης της Colibri.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας

Μεταξύ των φορέων, που εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση ήταν η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας, που είναι σε θέση να συμμετάσχει με προτάσεις στο όλο εγχείρημα.

Ο Πάνος Καρδαράς με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παραβρέθηκε ο εκ των αντιπροέδρων της Πάνος Καρδαράς, που σε δήλωσή του ανέφερε:

” Εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος είχα την τιμή να παρευρεθώ στην εκδήλωση παρουσίασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Καλαμαριάς, που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με την επιτροπή εξωστρέφειας. Ο Δήμος και οι φορείς έβαλαν τις βάσεις για να γίνει η Καλαμαριά ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, κάτι στο οποίο επιθυμούμε να συμβάλουμε και εμείς με προτάσεις και δράσεις”.