Από την περιοχή του Φοίνικα πέρασαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αγριόχοιροι, που “έκοβαν βόλτες” στην Καλαμαριά και εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, δίπλα από το στρατόπεδο Νταλίπη.
Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων, που γνωρίζουν από τις κινήσεις των αγριόχοιρων είναι ότι τα ζώα, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια έχουν κατέβει από τον Χορτιάτη στο Πανόραμα και από εκεί νοτιότερα προς Θέρμη και σε εκτάσεις, που γειτνιάζουν με την Καλαμαριά.

Αυτή την φορά οι δύο αγριόχοιροι εντοπίστηκαν στην Καλαμαριά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Κεραμοπούλου, δίπλα από την μάνδρα του στρατοπέδου Νταλίπη.

Μετά την διάσωση τους και την τοποθέτησή τους σε κλούβα τα δύο αγριογούρουνα ηλικίας περίπου ενός έτους μεταφέρθηκαν στην Αρναία Χαλκιδικής για να αφεθούν ελεύθερα στο δάσος του Χολομώντα .

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω δημοσίευσης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του έγραψε:

«Πρωτομαγιά….για όσους δεν πήγαν στη φύση, ήρθε η φύση στην Καλαμαριά! Αιχμαλωτίστηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα και….φεύγουν για Αρναία! 2 αγριογούρουνα περίπου ενός έτους….