Τις κοντινές παραλίες προτίμησαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, που εξέδραμαν για τα πρώτα μπάνια, καθώς η θερμοκρασία έπιασε τους 36 βαθμούς και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για βουτιές. 

Η μετακίνηση σε πιο μακρινούς προορισμούς, και ασφαλώς στην Χαλκιδική, δεν προσφέρεται για σύντομες εξορμήσεις, λόγω της πανάκριβης βενζίνης, οπότε χιλιάδες κόσμου επέλεξαν να πάνε σε κοντινές παραλίες όπως αυτές του δήμου Θερμαϊκού.

Από νωρίς ο κόσμος επέλεξε τις παραλίες της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, αλλά πιο πολλοί κατευθύνθηκαν στον Ποταμό Επανομής, όπου γέμισε η τεράστια αμμουδιά.

Τα αυτοκίνητα από το πρωί σχημάτισαν ουρές στο φανάρι της στροφής προς Πλαγιάρι, ενώ και στην κεντρική αγορά της Επανομής σημειώθηκε μποτιλιάρισμα. Χιλιάδες αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στον Ποταμό και απλώθηκαν κατά μήκος της παραλίας.

Μποτιλιάρισμα στην αγορά της Επανομής, απ όπου περνούν όλα τα οχήματα.

Πολλοί οδηγοί έλεγαν ότι θα έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα για την κίνηση τόσου μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων, όπως διάνοιξη περιφερειακών δρόμων έξω από Πλαγιάρι και Επανομή, με τερματισμό της νοοτροπίας που ήθελε να περνούν όλοι μέσα από τα χωριά για να έχει κίνηση η αγορά.

Τώρα όμως οι εποχές άλλαξαν και οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Άλλωστε όσοι θέλουν να ψωνίσουν θα έχουν πάλι την δυνατότητα να διέρχονται μέσα από τα χωριά.

Ένα άλλο θέμα, που θίγουν είναι η ανάγκη φωτισμού του δρόμου Επανομής – Πλαγιαρίου, όπου τις νυχτερινές ώρες επικρατεί σκοτάδι, έχουν δε σημειωθεί αρκετά ατυχήματα. Τα διαχωριστικά στην είσοδο της Επανομής καλά είναι, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα σύγχρονων προαστίων της Θεσσαλονίκης.

Πολλοί από όσους κατευθύνθηκαν στον Ποταμό έλεγαν επίσης ότι θα πρέπει να προσεχθούν οι τιμές για τις ξαπλώστρες και τα προσφερόμενα είδη, που φέτος ακολουθούν κατά γράμμα την ακρίβεια με μεγάλες αυξήσεις.  “Δηλαδή γλιτώνουμε κάτι από την βενζίνη, όταν δεν πάμε Χαλκιδική, αλλά να μην τα δίνουμε για καφέδες και ξαπλώστρες”, έλεγαν μερικοί επισκέπτες.

Μεγάλος αριθμός εκδρομέων επέλεξε και την Ηράκλεια, όπου επίσης υπάρχουν μεγάλες παραλιακές ζώνες, αλλά κι εδώ οι τιμές στα beach bar έχουν ξεφύγει αρκετά.