Ειδική αναφορά στην εκτέλεση των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης, δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα για την ολοκλήρωσή τους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ είπε ότι ο επενδυτής μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες καθώς η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Τα έργα της Θεσσαλονίκης

Εικόνα

Σε ό,τι αφορά στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη μπορεί να αποκτήσει νέο γήπεδο και το σημερινό στην περιοχή Χαριλάου να μετατραπεί σε άλσος.

Εξήγγειλε ακόμα

– Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη δυτική Θεσσαλονίκη

– Χάραξη ενιαίου παραλιακού μετώπου 40 χλμ από το Καλοχώρι έως τη Μηχανιώνα

– Μελέτη επέκτασης του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη

– Εξυγίανση άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο Καλοχώρι.

Εικόνα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο να ενίσχυση της άμυνας της χώρας, καθώς τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα αυξηθούν σύντομα σε 24 από 18 και τα πρώτα θα πετούν στον ελληνικό ουρανό ως τα τέλη του 2021.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως “η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν” και ζήτησε εκ νέου να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, σημειώνοντας ότι επενδύει στην πειθώ και στην ενότητα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη και στον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας: “Από σήμερα ξεκινά μια νέα συναρπαστική διαδρομή που θα διανύσουμε όλοι μαζί, κάνοντας πράξη το σύνθημα της φετινής ΔΕΘ για μια πατρίδα που ξέρει, μπορεί και τολμά για τη γενναία Ελλάδα που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει μόνο ψηλά. Στο δρόμο, δηλαδή, που μας δείχνουν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Μίκης Θεοδωράκης που θα είναι πάντα δίπλα μας. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα. Τους απαντάμε: Πολύ ψηλότερα η Ελλάδα. Το θέλουμε, το αξίζουμε και το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε”.

Στις πρώτες σειρές των θέσεων στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” είχαν καθίσει για λόγους συμβολισμού νέες και νέοι και ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό σημαίνει πως βρίσκονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στις πρώτες θέσεις της πατρίδας, στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο συνεδριακό κέντρο συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Πριν από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας.