Τέτοια κοσμοπλημμύρα σε κηδεία και τόσο μεγάλη έκφραση αγάπης δεν έχει ξανασυμβεί στη Θεσσαλονίκη επί δεκαετίες για έναν άνθρωπο, που φεύγει από την ζωή, όπως αυτά, που είδαμε χθες στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας.

Η οικογένειά του, συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές από όλη την Ελλάδα προσήλθαν στο ναό και αποχαιρέτησαν το ν σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά, που από σήμερα το μεσημέρι θα αναπαύεται στα κοιμητήρια του χωριού του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Το μεσημέρι θα τελεστεί αγιασμός και θα ακολουθήσει η ταφή του, μετά την εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Αγία Σοφία, όπου από το πρωί συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος και η κόρη του Βασίλη Καρρά. Την ώρα που η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή αποχαιρετούσε τον Βασίλη, παίζοντας τις αξέχαστες επιτυχίες του, «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά», δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της η σύζυγος του λαϊκού τραγουδιστή.

Η σύζυγός του, Χριστίνα, βγαίνοντας από την εκκλησία υποβασταζόμενη από την κόρη της Ειρήνη και ακούγοντας τα τραγούδια, «λύγισε». Την ίδια ώρα, το πλήθος φώναζε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση», «καλό ταξίδι άρχοντα», «σ’ αγαπάμε, καλό παράδεισο».

Πλημμύρα αγάπης από χιλιάδες ανθρώπους

Συγγενείς του, φίλοι και χιλιάδες θαυμαστές, απλοί άνθρωποι που ήθελαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή, εξέφραζαν με δάκρυα την αγάπη τους στον Βασίλη Καρρά.

Η ορχήστρα του Βασίλη Καρρά τον συνόδευσε κατά την έξοδό της σορού του από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας τα τραγούδια «Δεν Πάω Πουθενά», «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το ποντιακό μοιρολόι «Αητέν’ς επαραπέτανεν».

Πλήθος κόσμου τραγούδησε για ακόμα μια φορά τις μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Καρρά, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αγάπη τους προς το πρόσωπό του.

Στην κηδεία εκτός από τους χιλιάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά έδωσαν το παρών και αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κώστας Μακεδόνας κ.α.

Ο Βασίλης Καρράς, επί σειρά δεκαετιών σημάδεψε με τη χροιά της φωνής του γενιές και γενιές κατακτώντας τις καρδιές όλων των ηλικιών, που έχουν τραγουδήσει, έχουν γλεντήσει και έχουν «πονέσει» με τις επιτυχίες του.

Πολύς κόσμος αναμένεται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Όπως και χθες, πολύς κόσμος αναμένεται και σήμερα στις 12 το μεσημέρι για να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο λαϊκό τροβαδούρο, και να του δώσει το τελευταίο χειροκρότημα.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.

Ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Σημειώνεται πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Ο Βασίλης Καρράς λάτρευε τον τόπο του και τον νοιαζόταν πολύ. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα αγαπητός στους συγχωριανούς του ένας τεράστιο κομμάτι της ζωής τους καθώς όλοι λένε πως είχε μεγάλη καρδιά και βοηθούσε τους πάντες.

Πρόεδρος Κοκκινοχωρίου: Ήξερε ότι θα φύγει – “Να ετοιμάσεις τα νεκροταφεία”

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Κοκκινοχωρίου Καβάλας όπου θα ταφεί σήμερα ο αγαπημένος τραγουδιστής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον Βασίλη Καρρά.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο πρόσφατα. Είναι κάτι που το θυμάμαι και το “βλέπω μπροστά μου”. “Θέλω μικρέ να ετοιμάσεις τα νεκροταφεία, από την εκκλησία μέχρι τα νεκροταφεία να είναι όσο καλύτερα μπορεί να είναι”, και αυτό έχουμε κάνει και μου είπε “σας αγαπώ όλους πολύ”. Ήξερε ότι θα φύγει.

Είχε σχέδια για το τι θα φτιάξουμε στο χωριό όταν τον είδα πριν από 20 μέρες. Έχει κάνει πολλά πεζοδρόμια με φωτισμό, δεντροφύτευση, μια πανέμορφη πλατεία, δρόμους αγροτικούς και άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. Αν δεν ήταν ο Βασίλης μας δεν θα ήξερε κανείς το χωριό μας. Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον όπως το ζήτησε. Πιστεύω θα “βουλιάξει” το χωριό μας σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντίδης.

Έκανε τα πάντα για το χωριό μας

«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το χωριό μας, μας λείπει ένας συγχωριανός μας που έδωσε τα πάντα για το χωριό, δούλευε πολύ σκληρά για να κάνει το χωριό μας πιο όμορφο από ό,τι ήταν, και καθημερινά είχε να προσφέρει ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν πάντα για τον κόσμο.

Ποτέ δεν ήθελε να ξέρει κανείς ότι προσέφερε, όποιος είχε πρόβλημα ή υγείας ή να σπουδάσει ή ό,τι άλλο, ήταν παρών.Υπήρχαν δυο τρεις από εμάς και πάντα ήμασταν μπροστά για να του το αναφέρουμε», είπε ο Χρήστος Διαμαντίδης.