Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά την τελευταία εξαετία, ξεκίνησε φέτος η κρουαζιέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη του Celebrity Infinity στις 3/2 -όταν πέρυσι εκκίνησε στις 10/2, το 2022 στις 5/2 και το 2021 στις 29/6.

Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 10.00 το πρωί, μισή ώρα νωρίτερα έναντι το αρχικού προγραμματισμού, και βάσει προγράμματος θα παραμείνει (με διανυκτέρευση) στην πόλη για 28 ώρες και θα αναχωρήσει αύριο, στις 2μμ, για το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ μετά θα πλεύσει προς τα ελληνικά νησιά.

Το τρέχον έτος εξελίσσεται δυναμικά το προϊόν της κρουαζιέρας, παρά τον επανασχεδιασμό που υποχρεώθηκαν να κάνουν οι ξένες εταιρείες λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Βέβαια, επειδή ακριβώς η κρουαζιέρα είναι ένα δυναμικό προϊόν, τα δεδομένα που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ (13/2), δεν αποκλείεται να αλλάξουν.

Πάντως, παρά τις αλλαγές που έχουν προκύψει, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- όχι μόνο δεν μετρά απώλειες, αλλά, όπως όλα δείχνουν, το 2024 θα αποτελέσει χρονιά – ορόσημο στην ιστορία της κρουαζιέρας για την Θεσσαλονίκη.

Με 1380 επιβάτες, εκ των οποίων το 50% είναι Αμερικάνοι και 300 είναι Άγγλοι

Το Celebrity Infinity, που έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέρει 1380 επιβάτες, εκ των οποίων το 50% είναι Αμερικάνοι, 300 είναι Άγγλοι και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων καθώς και πλήρωμα 1100 ατόμων, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Κοσμάτος», που αντιπροσωπεύει το κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκης, αρκετοί εκ των επιβατών του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία και κάποιοι θα περιηγηθούν στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Το Celebrity Infinity, ακολουθώντας ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, θα καταπλεύσει για τον υπόλοιπο μήνα και τον Μάρτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βάσει του σημερινού προγράμματος που είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, στις 24/2, στις 5/3, στις 16/3 και στις 26/3. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)