Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία οχημάτων σημειώθηκε το πρωί στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς ανατολικά, λόγω εργασιών.

Όπως έγινε γνωστό, εκτελούνται πρόδρομες εργασίες για την υπέργεια οδό (Flyover), κάτι, που έχει τεράστιες επιπτώσεις στη γενικότερη κυκλοφορία στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Κων. Καραμανλή και στην Εθν. Αντίστασης – Βασ. Όλγας, αφού πολλά αυτοκίνητα από την ανατολική πλευρά αλλάζουν κατεύθυνση, αποφεύγοντας την περιφερειακή.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί οδηγοί κατεβαίνουν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους, καθώς σήμερα πραγματοποιείται στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ.

Σχετικά με το Flyover και τις πρόδρομες εργασίες αναφέρεται ότι θα χρειαστεί να γίνει αρχικά η κατάληψη του χώρου, να δημιουργηθούν τα εργοτάξια και να ξεκινήσει η πρόσληψη προσωπικού, περίπου 1.000 άτομα, που θα χρειαστεί για την κατασκευή του έργου. Το Flyover θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Εργασίες και στην περιοχή της Θέρμης 

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται:

“Εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στο δεξιό έρεισμα μπροστά από το Κέντρο Υγείας Θέρμης (ισόπεδος σηματοδοτούμενος κόμβος αερογέφυρας Θέρμης) με κατεύθυνση προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και στο αριστερό έρεισμα της παράπλευρης οδού, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της “Express Service” με κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου “PINEWOOD”.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, στο αντίστοιχο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού κατά περίπτωση βλάβης, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών”.