Περιορισμούς στην κυκλοφορία σε δρόμους βάζει η Διεύθυνση Τροχαίας για το καρναβάλι της Θεσσαλονίκης με έγγραφο που έστειλε στην εμπνεύστρια της καρναβαλικής παρέλασης.

Στο έγγραφο που υπογράφει η Διευθύντρια της Τροχαίας κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου και στάλθηκε στην κα Θένια Δρακοπούλου, αναφέρεται:

«Η Υπηρεσία μας έχει αντίρρηση για τους εξής λόγους: στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τις ήδη επιβαρυμένες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης το εν λόγω εγχείρημα δύναται να επιβαρύνει επιπλέον την κυκλοφορία των οχημάτων στο κεντρικό οδικό ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό ότι στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να συμμετάσχει απροσδιόριστος αριθμός ατόμων»,.

Στο ίδιο έγγραφο προσθέτει ότι «πλέον των ανωτέρω τίθεται το ζήτημα της οδικής ασφαλείας της οδικής ασφάλειας τόσο των συμμετεχόντων όσο και των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς τα άτομα που λάβουν μέρος θα κινούνται στο οδόστρωμα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση».

Όπως είναι αναμενόμενο η αρνητική απάντηση της Τροχαίας προκάλεσε τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης. Μάλιστα, όπως δηλώνουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες σε ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρέλαση θα γίνει και θα βγουν άτομα στους δρόμους, την Κυριακή 10 Μαρτίου, για να γιορτάσουν τις Απόκριες.