Αναστάτωσαν και πάλι την Θεσσαλονίκη οι “γνωστοί – άγνωστοι”, που κάθε λίγο και λιγάκι “παίζουν πόλεμο” με την αστυνομία, υπό τα όμματα της εισαγγελίας και των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, που δεν αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα την κατάσταση, αλλά αφήνουν ελεύθερους τους πρωταίτιους επεισοδίων, όταν συλλαμβάνονται.

Έτσι από την είσοδο της εισαγγελίας βρίσκονται ξανά στις καταλήψεις ή στα πεζοδρόμια και μαζί με άλλους των γνωστών συλλογικοτήτων πετούν πέτρες και Μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Το ίδιο σκηνικό και σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και μετά τις 2.00 το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.

Κατά τη λήξη της πορείας στην περιοχή της Καμάρας, διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και Μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από είκοσι προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να περιφρουρούν μέχρι το βράδυ το κέντρο της πόλης.