Σε πειθαρχικό έλεγχο παραπέμφθηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ, που κάλεσε την αστυνομία γιατί θεώρησε προκλητική την ενδυμασία νεαρής κοπέλας που επέβαινε στο λεωφορείο και φορούσε μπουστάκι.

Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στη γραμμή 19 που εκτελεί το δρομολόγιο Κορδελιό-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε αυτού του είδους τις συμπεριφορές ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσθεσε, δε, ότι θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα ασκηθεί σε βάρος του οδηγού πειθαρχικός έλεγχος.

Στο μεταξύ έχει ξεσηκωθεί θόρυβος του συρμού για δήθεν σεξιστική επίθεση από τον οδηγό στην γυναίκα επιβάτιδα, επειδή της ζήτησε να ντύνεται με μεγαλύτερη ευπρέπεια στο λεωφορείο.

Στο σημείο έφτασαν τόσο ο σύντροφος όσο και η μητέρα της κοπέλας, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς.

Η όλη κατάσταση προκάλεσε την αντίδραση των επιβατών που μερικοί υπερασπίστηκαν τη γυναίκα, ενώ άλλοι συμφώνησαν με την στάση του οδηγού, λέγοντας ότι ορισμένες κοπέλες το έχουν παρακάνει με το προκλητικό ντύσιμο.

Ο οδηγός ωστόσο, προφανώς επιμένοντας στο σχόλιό του, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ήταν και αυτός που ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό. Δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στο σημείο και τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που θα προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οδηγία και ούτε θα υπάρξει, για την εμφάνιση των επιβατών. Πηγές του οργανισμού επισημαίνουν ότι η πράξη του οδηγού ήταν μεμονωμένη και η επίθεση έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Ήδη, έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Ίδιο περιστατικό σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης

Πρόσφατα, ανάλογο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, λόγω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστή έναν οδηγό λεωφορείου στην Ξάνθη.

Στο βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Twitter, ένα νεαρό ζευγάρι ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον οδηγό του λεωφορείου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι ζήτησε ζήτησε από την κοπέλα να κακεβεί από το όχημα, επειδή… φορούσε ένα τοπάκι.

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπούσε το σκηνικό ακούγεται να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του ανέφερε πως έγινε μόνο μια «σύσταση». Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιβάτες του λεωφορείου αντέδρασαν και υπερασπίστηκαν την κοπέλα ήταν ελάχιστοι.