ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θέλουμε την Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο

Παναγιώτης Π. Μποκοβός τ. Υφυπουργός Οικονομικών

 

«Σήμερα η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα, είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της χώρας, πάνω σε υγιείς αρχές και βάσεις.

Οι καινούργιες διατάξεις του Συντάγματος πρέπει να προβλέπουν σκληρές και βαριές ποινικές κυρώσεις, για όσους τις παραβιάζουν-πρόεδρο Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, γενικούς γραμματείς, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, δημοσίους υπαλλήλους, δικαστικούς, στρατιωτικούς αστυνομικούς και γενικά όλους εκείνους που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το υπό ευρεία έννοια ελληνικό δημόσιο. Προτείνω τις παρακάτω νέες διατάξεις, κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται στην τέταρτη ψηφοφορία, από την απλή πλειοψηφία των παρόντων , ώστε να μη χρειάζεται διάλυση της βουλής και εκλογές,
  • Διάταξη για τον έλεγχο των δημοσιονομικών του κράτους και τον περιορισμό των ελλειμμάτων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και του κρατικού χρέους στα συγκεκριμένα ποσοστά του Α.Ε.Π που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα κράτη μέλη της, ήτοι 3% του Α.Ε.Π για τα ελλείμματα και 60% για το κρατικό χρέος…

Ο τέως υφυπουργός Παναγιώτης Μποκοβός

Αυτές είναι μερικές μόνο προτάσεις για το «πώς θα ξεπεράσουμε τη χρεοκοπία» σύμφωνα με τον τ. υφπουργό και βουλευτή Παναγιώτη Π Μποκοβό, ο οποίος  στο βιβλίο του «ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – Πώς θέλουμε την Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο» εκ. iWrite , καταγράφει με ρεαλισμό την πορεία της χώρας στην χρεοκοπία:

«Ο λαϊκισμός, που υιοθέτησαν όλα τα κόμματα, η κομματικοποίηση των πάντων και η ατιμωρησία δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών, ακόμη και για βαριά οικονομικά εγκλήματα , καθώς και ο ετσιθελισμός των συνδικαλιστών, σε συνδυασμό με τη διαπλοκή, την πολιτική και διοικητική διαφθορά, διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνία και οδήγησαν το έθνος στην παρακμή και την οικονομία στη χρεοκοπία. Τα αποτελέσματα του γενικού ξεχαρβαλώματος, τα βιώνουμε όλοι για χρόνια και θα συνεχίσουμε μέσα στη φτώχεια και στη μιζέρια, αν δεν ληφθούν μέτρα όχι μόνο για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, αλλά και για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων παρακμιακών φαινομένων. Τα μέτρα που προτείνονται , θα μας βγάλουν από τη χρεοκοπία, την ύφεση και την εθνική και κοινωνική παρακμή. Απαραίτητη προϋπόθεση η ποινική τιμωρία των υπευθύνων της χρεοκοπίας της χώρας»

Ο Παναγιώτης Μποκοβός  έχει διατελέσει βουλευτής Θεσσαλονίκης και ήταν υφυπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου  Καραμανλή το 1977. Γεννήθηκε στο Ψάρι Κορινθίας το 1935 και είχε εξαιρετικές σπουδές στην οικονομία, αναδειχθείς διδάκτωρ οικονομικών επιστημών.  Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία με πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο.