Σε νέα στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, παρότι έχουν ρυθμιστεί βασικά τους αιτήματα με νομοθετική διαδικασία. 

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση έχει εξοργίσει το επιβατικό κοινό, που ταλαιπωρείται καθημερινά και αξιώνει να βρεθεί λύση, όπως επίσης να βγουν δημόσια οι οδηγοί του ΟΑΣΘ και να πουν αν όντως έχουν ρυθμιστεί τα αιτήματά τους νομοθετικά.

Αντίθετα σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζόμενων ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι η Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία ακολουθούν τακτική κωλυσιεργίας και δημιουργία προσχημάτων, “ με στόχο το πέρασμα του χρόνου και την αθέτηση των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς”.

O ΟΑΣΘ, από την πλευρά του, αναφέρει ότι “με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση”.

«Μολονότι το ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και προσθέτει:

«Το ζήτημα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και αυτό δρομολογημένο. Εξάλλου, η ΣΣΕ δεν αφορά ζητήματα μισθοδοσίας, που είναι πλήρως ρυθμισμένα, επομένως, δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών».