Έφυγε από την ζωή ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη την προηγούμενη Δευτέρα.

Την απώλειά του έκανε γνωστή η οικογένειά του, που θρηνεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις.

Στο μεταξύ ζητήθηκε να προφυλακιστεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Ο εισαγγελέας έκανε σχετική εισήγηση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφασίσει τελικά, δοθέντος μάλιστα ότι θα αλλάξει η κατηγορία μετά τον θάνατο του νεαρού Ρομά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς την Παρασκευή διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκισή του ή μη.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως ισχυρίστηκε – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» φέρεται να απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα» φέρεται να είπε.