Δύο αλλοδαποί, μισθωτές διαμερίσματος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας καθώς, όπως διαπιστώθηκε, διεξήγαγαν κοινωνική εκδήλωση (πάρτι) στο εσωτερικό του διαμερίσματος με χρήση μουσικής.

Νεαρές και νεαροί φοιτητές του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, όλοι σχεδόν χωρίς μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, διασκέδαζαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς χόρευαν στα δωμάτια, ενώ άλλοι έπιναν το ποτό τους στο μπαλκόνι.

Η δυνατή μουσική, τα γέλια και οι φωνές ανάγκασαν τους γείτονες να ειδοποιήσουν το 100. Το πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στην οδό Βελισσαρίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να διερευνήσει την καταγγελία των περιοίκων, «έπεσε» σε πάρτι με περίπου είκοσι καλεσμένους.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι ή Ισπανοί, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών.

Στους δύο συλληφθέντες ένοικους του διαμερίσματος βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ ενώ παράλληλα την επομένη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Επίσης παραβάσεις του περιορισμού κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν σε δεκαπέντε ακόμη άτομα που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Επίθεση σε αστυνομικούς στη Νικόπολη

Ένταση επικράτησε και στην πλατεία της Νικόπολης, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη περιπολικό ύστερα από κλήση για συνάθροιση ατόμων, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του πληρώματος που επιχείρησαν να τους ελέγξουν, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα προς το μέρος τους, χωρίς να αναφερθεί πάντως κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ στην περιοχή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και ακολούθησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο επεισόδιο.