Πρόκληση για την δημόσια υγεία σε μια τόσο κρίσιμη φάση της πανδημίας χαρακτηρίζεται η συγκέντρωση περισσότερων από 1.000 ατόμων, που πήραν μέρος στο υπαίθριο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές, φίλοι τους και διάφοροι εξωπανεπιστημιακοί ενώθηκαν σε μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκες.

Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτι, με άνδρες του να βρίσκονται σχετικά σε κοντινό σημείο. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο.

Η όλη εικόνα ενέβαλε σε ανησυχία εκπροσώπους υγειονομικών φορέων της Θεσσαλονίκης καθώς την ίδια ώρα δίπλα στο χώρο του γλεντιού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο μεταφέροντας ασθενείς με covid 19 σε μια νύχτα, που θύμισε στιγμές του περασμένου Νοεμβρίου.