Αφιερωμένο σ’ έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές, τον Μανώλη Αναγνωστάκη είναι το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, στην Παραλία , στο τμήμα Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – άγαλμα Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

“Παρόλο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον, προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον πολιτισμό”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκδοτών, όπως ανέφερε, ξεπερνά τους 150 ενώ τα περίπτερα θα είναι  λιγότερα σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, και συγκεκριμένα 80 στον αριθμό έναντι 90 πέρσι. Θα έχουν απόσταση δύο μέτρων ασφαλείας και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα εδώ: Politismika.gr

Αφιερωμένο στο Μανώλη Αναγνωστάκη το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου